foto: ekrānuzņēmums no video
Kad futbols vieno nācijas: horvātu fani izjusti dzied šūpuļdziesmu slovāku mazulim
Horvātu futbola fanu priekšnesums.
Futbols
2019. gada 12. septembris, 13:31

Kad futbols vieno nācijas: horvātu fani izjusti dzied šūpuļdziesmu slovāku mazulim

Jauns.lv

Tūkstoši horvātu futbola fanu pagājušajā nedēļā bija devušies uz Slovākijas pilsētu Trnavu, kur viņu izlasei bija paredzēta Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle pret Slovākiju.

Uz Trnavu bija devusies arī fanu grupiņa no Kutinas mazpilsētas Horvātijā, kuru vidū arī Matejs Sijanskis, kurš savos sociālo tīklu kontos ievietoja kādu video, kuru uzņēmis kādā no Trancas parkiem.

Video redzams, kā horvātu futbola fanu bariņš ar alus bundžām rokās dzied šūpuļdziesmu mazulim ratos. Jautrā izrāde sākās pēc tam, kad kāda jaunā māmiņa ar ratiņiem pabrauca garām sporta cienītājiem, kuri sāka pulcēties ap bērnu ratiņos un priecēt viņu ar šūpuļdziesmu.

Kā stāsta Matejs Sijanskis, atgadījums noticis pirms vakara spēles: “Mēs bijām Trnavas centrā pirms mača starp Slovākiju un Horvātiju, kad parkā ieraudzījām jaunos vecākus ar jauku mazuli. Mēs sākām spontāni dziedāt mazulim horvātu šūpuļdziesmu, kas vecākiem laikam patika un viņi apstājās.

Kamēr māte smejas un skatās uz savu meitu, mazulis ar apmulsušu seju atskatās uz viņas acu priekšā notiekošo.
Sijanskis un viņa draugi Slovākijā ieradās uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas futbola maču starp Slovākiju un Horvātiju, kas noslēdzās ar viesu uzvaru 4:0.