foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
Veselību atguvušais Džokovičs sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu
Novaks Džokovičs.
Citi sporta veidi
2019. gada 31. augusts, 11:39

Veselību atguvušais Džokovičs sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu

LETA

Pēc iepriekšējās kārtas veselību atguvušais Novaks Džokovičs piektdien ar pārliecinošu sniegumu sasniedza "US Open" turnīra ceturtdaļfinālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules pirmā rakete Džokovičs ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-2 droši pieveica Denisu Kudlu no ASV, kurš ATP rangā ieņem 111.vietu.

"Spēju aizvadīt maču, gandrīz nejūtot sāpes," pēc uzvaras teica Serbijas tenisists. "Tas ir liels progress, salīdzinot ar iepriekšējo spēli. Protams, nezināju, kā reaģēs mans ķermenis, tomēr esmu priecīgs, ka varēju pabeigt spēli. Neieslīgšu detaļās, taču varu atklāt, ka trauma mani mocīja jau pāris nedēļas."

Pirms trešās kārtas spēles tenisists veltījis laiku sev un atpūtai.

"Vakar netrenējos. Devu sev lielāku laiku, lai atjaunotos un sagatavotos spēlei," stāstīja astoņkārtējais "US Open" finālists.

Džokovičs šogad mēģinās izcīnīt savu otro titulu pēc kārtas, ko pēdējo reizi paveica Rodžers Federers, kurš laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam izcīnīja piecas "US Open" Trofejas.

Nākamajā kārtā Džokovičam būs jātiekas ar šveicieti Stenu Vavrinku (ATP 24.), kuram 2016.gada finālā zaudēja.

"Vairāku gadu garumā mums bijušas vairākas cīņas visā pasaulē, bet jo īpaši šeit," priecīgs pirms gaidāmā dueļa bija Džokovičs.

Tāpat ceturtdaļfinālā spēlēs arī bulgārs Gregors Dimitrovs (ATP 78.), kurš ar rezultātu 7-5, 7-6 (10:8), 6-2 pārspēja poli Kamilu Majhžaku (ATP 94.).

Savukārt negaidītu neveiksmi piedzīvoja ranga 18. un turnīra 17.numurs Nikolozs Basilašvili no Gruzijas, kurš piektdienas mačā ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7), 6-4, 1-6 piekāpās Dominikam Kepferam no Vācijas (ATP 118.).

Kepferam nākamajā kārtā pretim stāsies krievs Daniils Medvedevs, kuram sacensībās piešķirts piektais numurs. Medvedevs piektdiena ar rezultātu 7-6 (7:1), 4-6, 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja Felisiano Lopesu no Spānijas (ATP 61.).

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās