foto: Ekrānuzņēmums
"TTT Rīga" paraksta līgumu ar Zviedrijas basketbolisti Dramehu
27 gadus vecā Drameha šovasar Eiropas čempionātā ar Zviedrijas valstsvienību izcīnīja sesto vietu.
Basketbols
2019. gada 23. augusts, 15:20

"TTT Rīga" paraksta līgumu ar Zviedrijas basketbolisti Dramehu

Jauns.lv / LETA

Basketbola klubs "TTT Rīga" panācis vienošanos ar Bintu Dramehu, kura šovasar Eiropas čempionātā ar Zviedrijas valstsvienību izcīnīja sesto vietu, pirms tam astotdaļfinālā Rīgā uzvarot Latvijas izlasi, vēstīja komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

27 gadus vecā Drameha šovasar viesojās Latvijā, kur Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm spēlēja Zviedrijas izlases sastāvā. 181 centimetru garā uzbrūkošā aizsardze astotdaļfināla spēlē pret Latvijas valstsvienību guva 12 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, kā arī atzīmējās ar vienu bloku un vienu pārtvertu piespēli. Zviedrijas sieviešu izlase aizvadīju visu laiku veiksmīgāko Eiropas čempionātu, izcīnot sesto vietu un pirmo reizi vēsturē nopelnot ceļazīmi uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts par Dramehu sacīja: "Bintas talantu pamanīju jau pirms pāris sezonām, kad viņa spēlēja "Sopron" komandā. Viņa lieliski spēlē ātrajās pārejās, ir atlētiska spēlētāja, kas var radīt situācijas gan sev, gan partnerēm. Binta ir uzkrājusi jau pietiekošu starptautisko spēļu pieredzi, kā arī esmu saņēmis par viņu labas atsauksmes no mūsu valstsvienības spēlētājas, ar kuru Binta spēlēja kopā klubā. Šī viņai būs atgriešanās Eirolīgā, un pati spēlētāja arī apliecinājusi augstu motivāciju sasniegt izvirzītos mērķus."

Gandarīta par jauno darba vietu bija arī pati Drameha.

"Par "TTT Rīga" esmu dzirdējusi tikai labas atsauksmes, tāpēc esmu pagodināta, ka man ir dota iespēja būt daļai no ģimenes. Nevaru sagaidīt, kad satikšu komandas biedrenes, kluba apkalpojošo personālu un fanus. Esmu pārliecināta, ka ar smagu darbu būs rezultāts," teica Zviedrijas izlases basketboliste.

Pagājušajā sezonā Drameha spēlēja Spānijas augstākās līgas klubā Vitorijas "RPK Araski ". Vidēji spēlē aizsardzības spēlētāja izcēlās ar 13,3 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un 1,7 pārtvertām piespēlēm, kā arī realizēja 89% izmesto soda metienu. Pirms tam viņa vienu gadu pavadīja Itālijā "Lucca" komandas sastāvā.

2016./17.gada sezonā Ungārijā "Sopron" sastāvā viņa startēja Eirolīgā, kur vidēji spēlē atzīmējās ar 8,3 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām. Gadu iepriekš citā Ungārijas klubā Pēčas "Pinkk 424" Drameha tika atzīta par vietējās līgas labāko spēlētāju, tāpat arī esot rezultatīvākajai ar 18,9 punktiem. Togad otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā zviedriete vidēji spēlē guva 20 punktus un izcēlās ar augstu tālmetienu precizitāti - 57%.

1992.gadā dzimusī basketboliste pirms divām sezonām Ungārijā ir spēlējusi arī Turcijas, Krievijas, Vācijas, Francijas un Zviedrijas klubos. 2009.gadā U18 Eiropas čempionātā, kas norisinājās Zviedrijā, mājinieces izcīnīja bronzas godalgas. Spēlē par trešo vietu pret čehietēm tieši Drameha savā komandā bija rezultatīvākā, gūstot 19 punktus.

Pirmo Eirolīgas spēli "TTT Rīga" aizvadīs 16.oktobrī "Elektrum Olimpiskajā centrā" pret 2015.gada Eirolīgas čempioni un divpadsmikārtējo Čehijas labāko vienību Prāgas USK. Nākamajā nedēļā "TTT Rīga" basketbolistes dosies pirmajā izbraukumā, kur tiksies ar Beļģijas labāko komandu "Castors Braine", bet 30.oktobrī Latvijas čempiones aizvadīs otro mājas spēli pret trīskārtējo Eirolīgas uzvarētāju no Francijas "Bourges Basket".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"TTT Rīga" ir astoņpadsmitkārtējas Latvijas čempiones (1992-1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010-2011, 2014-2019), Latvijas-Igaunijas līgas čempiones (2014-2018), Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgas čempiones (2019), Austrumeiropas līgas čempiones (2016, 2019), Eiropas kausa "Top 16" komanda (2016, 2017, 2018), kā arī Eirolīgas "Top 8" komanda (2019).