foto: LETA
VEF, iespējams, slēgs līgumu ar spēlētāju no NBA Attīstības līgas
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.
Basketbols
2019. gada 14. augusts, 21:44

VEF, iespējams, slēgs līgumu ar spēlētāju no NBA Attīstības līgas

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempione "VEF Rīga" ir tuvu līgumam ar nesen Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā spēlējušu vieglo uzbrucēju Lakvintonu Rosu, ziņo "Sportando" žurnālists Emiliāno Karkija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divdesmit septiņus gadus vecais Ross iepriekšējā sezonā Attīstības līgā Ziemeļarizonas "Suns" un Memfisas "Hustle" sastāvā laukumā devās 21 mačā, kurā vidēji nospēlēja 15 minūtes, guva 5,1 punktu, izcīnīja 3,1 punktu un veica 0,8 rezultatīvas piespēles.

Profesionāļa karjeru viņš sāka 2014.gadā, divas sezonas nospēlējot Itālijā Pezāro un Kantu komandās. Savā pirmā sezonā Itālijā viņš caurmērā guva 17,1 punktu un izcīnīja 7,1 bumbu zem groziem, bet otrajā gadā amerikāņa rezultativitāte kritās.

Pēc tam viņa karjeras līkloči veda uz Izraēlu, Urugvaju, Ķīnu un Argentīnu, bet iepriekšējo sezonu uzbrucējs pavadīja Attīstības līgā.

Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Ross pārstāvēja Ohaio Štata universitātes komandu, savā pēdējā gadā vidēji spēlē gūstot 15,2 punktus un izcīnot 5,9 atlēkušās bumbas. Amerikānis 2014.gadā pieteicās NBA draftam, taču netika izvēlēts.

"VEF Rīga" nākamsezon nestartēs VTB Vienotajā līgā, tomēr nolēmusi atgriezties Eirokausos, sacenšoties FIBA Čempionu līgā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, komanda parakstījusi līgumu ar Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu, kā arī "VEF Rīga" vienībā nākamsezon spēlēs Roberts Freimanis, Lesters Metfords, Ronalds Karijs un Viktors Iļjins. Komandu arī nākamajā sezonā turpinās vadīt līdzšinējais treneru korpuss - galvenais treneris Jānis Gailītis, asistenti Jevgēnijs Kosuškins un Dāvis Čoders, fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins. Komanda treniņus sāka šajā nedēļā.