foto: Swimming.lv
Slavenais Latvijas peldētājs Kalmikovs plāno piedalīties peldējumā pāri Lamanša šaurumam
Valērijs Kalmikovs šobrīd dzīvo Austrālijā.
Citi sporta veidi
2019. gada 9. augusts, 16:06

Slavenais Latvijas peldētājs Kalmikovs plāno piedalīties peldējumā pāri Lamanša šaurumam

Jauns.lv / LETA

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas peldētājs Valērijs Kalmikovs septembrī plāno piedalīties peldējumā pāri Lamanša šaurumam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms tam gan Austrālijā dzīvojošais Kalmikovs viesosies dzimtenē. Kā ziņo "BeActive" pludmales spēļu rīkotāji, Kalmikovs 17.augustā Lucavsalas atpūtas parkā startēs garākajā no sacensību programmā iekļautajām distancēm – 3000m peldējumā.

Jūlija beigās Kalmikovs veica iespaidīgu peldējumu apkārt Lielajai Kepela salai – 20,2 kilometrus garo distanci viņš pieveica četrās stundās 59 minūtēs un 36 sekundēs. Tā kā līdz šim neviens sportists nav veicis oficiālu peldējumu apkārt šai salai, Kalmikova peldējuma rezultāts ir arī reģistrēts kā šīs salas rekords.

Savukārt septembrī sportistam ir plānots peldējums no Anglijas līdz Francijai, Lamanša šaurumā, kur distances garums sasniedz pat 33 kilometrus.

46 gadus vecais Kalmikovs piedalījās 1996. un 2000.gada olimpiskajās spēlēs. Atlantā viņš 200 metru basā izcīnīja 13.vietu, bet Sidnejā šajā pašā distancē bija 17.pozīcijā.

Kalmikovs karjeras laikā izcīnīja vietas pirmajā desmitā pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausa sacensībās.

Laika posmā no 1988.-1996.gadam viņš izcīnīja 96 Latvijas čempiona titulus. Kalmikovs 38 reizes labojis Latvijas rekordu, taču šobrīd visi viņa rezultāti ir pārspēti.

Kalmikovs pēc karjeras beigām ir pievērsies trenera arodam.