Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieka dopinga analīzes uzrāda grūtniecību
foto: Alfonso Jimenez/REX/ Vida Press
Dīdžejs Kūpers Francijas līgas Zvaigžņu spēlē.
Basketbols

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieka dopinga analīzes uzrāda grūtniecību

Jauns.lv / LETA

Dopinga pārbaudēs pamatīgi izgāzies amerikāņu basketbolists Dīdžejs Kūpers, kura urīna analīzēs uzrādīts hormons, kas izstrādājas sieviešu ķermenī grūtniecības laikā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieka dop...

Kā vēsta Eurohoops.net, Dīdžejs Kūpers tikko dabūjis Bosnijas un Hercegovinas pilsonību un bija vēlējies pārstāvēt šīs valsts izlasi, ar ko vienā apakšgrupā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ir arī Latvijas valstsvienība, bet nav spējis izturēt obligāto dopinga pārbaudi, jo to viltojis. Sava urīna vietā tika nodots sievas.

28 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Dīdžejs Kūpers, kurš Eiropā tiek vērtēts kā ļoti meistarīgs basketbolists, savdabīgā veidā uzzināja par sievas grūtniecību.

Kūpers dopinga pārbaužu laikā mēģināja krāpties, un varbūt tas būtu nostrādājis, ja vien nebūtu urīna provē nodevis savas sievas ķermeņa šķidrumu. Pārim nemaz nezinot, izrādījies, ka meistarīgā basketbolista sieva ir bērniņa gaidībās, jo analīzes uzrādīja cilvēka horiongonadotropīnu (HCG), kas novērojams vienīgi grūtnieču ķermenī.

Tagad Kūperam, kurš 2017. gadā tika atzīts par Francijas virslīgas vērtīgāko spēlētāju, Starptautiskā Basketbola asociācija (FIBA) piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju. 183 centimetrus garais basketbolists karjeras laikā pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Atēnu "Panathinaikos", Saloniku PAOK, Atēnu AEK, "Monaco", Krasnojarskas "Jeņisey", "Pau Orthez", Volgogradas "Krasny Oktyabry", BCM "Gravelines".

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kuru tagad trenē Roberts Štelmahers 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēkosies ar Grieķiju, Bosniju un Hercegovinu un Bulgāriju. Trīs labākās apakšgrupas kvalificēsies finālturnīram, kas risināsies Itālijā, Gruzijā, Čehijā un Vācijā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs  Aigars Šķēle Latvijas vīriešu basketbola izlases atklātajā treniņā "Elektrum" Olimpiskajā centrā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase aizvada pirmo treniņu Štelmahera vadībā

Latvijas vīriešu basketbola izlases atklātais treniņš "Elektrum" Olimpiskajā centrā.