foto: Imago/Scanpix
DĀR riteņbraucējs Impejs uzvar "Tour de France" posmā, kopvērtējuma vadību saglabājot Alafilipam
Citi sporta veidi
2019. gada 14. jūlijs, 20:29

DĀR riteņbraucējs Impejs uzvar "Tour de France" posmā, kopvērtējuma vadību saglabājot Alafilipam

Jauns.lv / LETA

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) šosejas riteņbraucējs Derils Impejs no "Mitchelton-Scott" svētdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā posmā, kamēr kopvērtējuma vadību saglabājis mājinieks Žiljēns Alafilips ("Deceuninck-Quick Step").

Svētdien velobrauciena dalībniekiem bija jāveic 170,5 kilometrus gara distance, kuras finišā par uzvaru cīnījās divi braucēji - Impejs un beļģis Tīšs Benots ("Lotto Soudal"), panākumu gūstot pirmajam. Abi pirms tam bija veikuši sekmīgu atrāvienu no peletona.

Uzvarētājs distancē pavadīja četras stundas trīs minūtes un 12 sekundes.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena svētdien kāpa slovēnis Jans Tratniks ("Bahrain Merida"), kurš no abiem līderiem atpalika desmit sekundes. Tikmēr Alafilips posmu noslēdza 34.vietā, būdams 16 minūtes un 25 sekundes lēnāks par uzvarētāju, taču viņam izdevās saglabāt līdera dzelteno krekliņu.

Tikmēr latvietis Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas finišēja 111.vietā, to paveicot grupā, kas uzvarētājam piekāpās par 19 minūtēm un trim sekundēm.

Kopvērtējumā Alafilips joprojām par 23 sekundēm apsteidz Džūlio Čikoni no Itālijas ("Trek - Segafredo"), bet trešais, atpalikdams 53 sekundes, ir cits francūzis Tibo Pino ("Groupama - FDJ"). Savukārt Skujiņš kopvērtējumā atrodas 94.vietā, bet no pirmās pozīcijas viņš atpaliek par 57 minūtēm un 53 sekundēm.

Savukārt kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš zaudējis vēl vienu vietu, ieņemot desmito pozīciju.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass.