Basketbols
2019. gada 27. jūnijs, 15:33

Jānis Timma oficiāli pievienojies Eirolīgas komandai "Himki"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma ceturtdien oficiāli pievienojies Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", kurā latvietis jau pavadīja daļu no aizvadītās sezona.

Timma, nespējot izkarot vietu Pirejas "Olympiakos" sastāvā, aizvadītās sezonas pavasarī tika izīrēts "Himki" vienībai, kur kļuva par vienu no tās līderiem. Tiesa, traumas dēļ sezona viņam beidzās priekšlaicīgi.

Portāls "Eurohoops" šonedēļ jau ziņoja, ka Timma, visticamāk, panāks vienošanos ar "Himki" komandu, kas arī ceturtdien apstiprinājās. Basketbolists ar jauno komandu noslēdzis vienošanos uz diviem gadiem, bet līgums ar Pirejas klubu basketbolistam bija arī uz nākamo sezonu, tomēr abas puses vienojās par tā pārtraukšanu.

Jau pirms savainojuma gūšanas izskanēja informācija, ka Timma varētu palikt "Himki" sastāvā arī uz nākamo sezonu, tomēr tādā gadījumā būtu jāvienojas abiem klubiem, kā arī Krievijas komandai jāiegūst ceļazīme uz ULEB Eirolīgu, kas arī notika.

Timma "Himki" sastāvā iepriekšējā sezonā VTB Vienotajā līgā 13 spēlēs vidēji iemeta 16,1 punktu un izcīnīja 3.5 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai sasniegt finālu, kur gan nācās piekāpties Maskavas CSKA. Tiesa, ceļazīme uz ULEB Eirolīgu tik un tā bija kabatā.

Savukārt "Olympiakos" sastāvā latvietis šosezon ULEB Eirolīgā 23 mačos vidēji guva 3,4 punktus, kamēr Grieķijas čempionātā 14 cīņās viņam caurmērā 6,07 punkti.

Timmam pavasarī bija atgriešanās Krievijā, jo viņš no 2015. līdz 2017. gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu, bet pēc tam vienu sezonu uzspēlēja Spānijas klubā Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga" komandas.

Basketbolistu 2013. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60. numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz latvieti šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.