foto: AFP/Scanpix
"Mercedes" piloti ātrākie arī trešajā Francijas "Grand Prix" treniņbraucienu sesijā
Citi sporta veidi
2019. gada 22. jūnijs, 15:33

"Mercedes" piloti ātrākie arī trešajā Francijas "Grand Prix" treniņbraucienu sesijā

Jauns.lv / LETA

"Mercedes" piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons sestdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Francijas "Grand Prix" - treniņbraucienu trešajā sesijā.

Jau ziņots, ka abi "Mercedes" piloti bija ātrākie arī piektdien notikušajās pirmajās divās sesijās.

Trešajā sesijā visātrāk Pola Rikāra vārdā nosaukto trasi veica soms Botass, kurš uzrādīja laiku viena minūte un 30,159 sekundes. Otrais bija Hamiltons, kurš zaudēja 0,041 sekundi.

Tālāk bija abi divi "Ferrari" piloti Šarls Leklērs no Monako un Sebastjans Fetels no Vācijas, kuri atpalika attiecīgi 0,446 un 0,474 sekundes. Tikmēr pirmo sešinieku noslēdza abi "Red Bull" braucēji Makss Verstapens no Nīderlandes un Pjērs Gaslī no Francijas, kuri bija vairāk nekā sekundi lēnāki.

Vēlāk sestdien notiks kvalifikācija, bet Francijas Lielā balva norisināsies svētdien.

Čempionātā kopvērtējumā līderis Hamiltons septiņos posmos iekrājis 162 punktus, kamēr otrais ar 133 punktiem ir Botass. Tālāk ar 100 punktiem seko Fetels, ceturtais ar 88 punktiem ir Verstapens, bet piektajā vietā ar 72 punktiem ir Leklērs.

"Mercedes" komandas piloti ir uzvarējuši visos septiņos šosezon aizvadītajos posmos, Hamiltonam tiekot pie pieciem panākumiem.