foto: AP/Scanpix
Karijs labo savu rekordu, bet ar to ir par maz, lai uzvarētu "Raptors"
Stefans Karijs (centrā) iemeta 13 tālmetienus un guva 47 punktus, labojot aboja savu rezultativitātes rekordu NBA izslēgšanas turnīra spēlēs.
Basketbols
2019. gada 6. jūnijs, 07:06

Karijs labo savu rekordu, bet ar to ir par maz, lai uzvarētu "Raptors"

Jauns.lv / LETA

Toronto "Raptors" komanda trešdien svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē, atgūstot vadību sērijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kanādas komanda viesos ar rezultātu 123:109 (36:29, 24:23, 36:31, 27:26) pārspēja Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1.

"Raptors" rindās ar 30 punktiem izcēlās Kavai Lenards, 23 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Kailam Laurijam, 18 punktus un deviņas bumbas zem groziem iekrāja Paskāls Sjakams, bet seši bloķēti metieni bija Seržem Ibakam.

Tikmēr pretiniekiem dominēja Stefans Karijs, kurš iemeta 47 punktus, bet neglāba laukuma saimniekus no zaudējuma. Karijs laboja savu rezultativitātes rekordu NBA izslēgšanas turnīra spēlēs.

"Warriors" komanda turpina cīnīties ar savainojumiem, jo aptuveni mēnesi ārpus ierindas ir viens no līderiem Kevins Durants, trešdien nevarēja spēlēt arī Klejs Tompsons, bet rezerves uzbrucējam Kevonam Lūnijam sezona jau beigusies.

"Raptors" komanda bija vadībā jau no spēles pirmajā minūtēm, ātri iekrājot desmit punktu pārsvaru, bet otrajā ceturksnī viesu vadībai svārstoties no septiņiem līdz 14 punktiem. Otro puslaiku Toronto basketbolisti uzsāka ar 60:52 savā labā un guva sešus punktus pēc kārtas, nostiprinoties vadībā un trešās ceturtdaļas gaitā lielākoties atrodoties priekšā ar vairāk nekā desmit punktiem.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā laukuma saimnieki viesu pārsvaru sadzēsa līdz septiņiem punktiem, taču "Raptors" ātri atguvās un panāca plus 17. Pēdējās minūtēs "Warriors" vēlreiz pietuvojās rezultātā, tomēr "Raptors" basketbolisti nosargāja vadību un svinēja uzvaru, kas ļāva līksmot visiem komandas līdzjutējiem, tajā skaitā tiem, kas bija pulcējušies tā dēvētajā Juras laikmeta parkā Toronto.

"Stefs aizvadīja neticamu spēli. 47 punkti ir iespaidīgi, bet mēs izgājām laukumā un darījām savu darbu," teica Laurijs.

"Tompsonu atstājām malā, lai nesaasinātu savainojumu, kā dēļ nāktos izlaist visu sēriju. Cerams, viņš būs atpakaļ sērijas ceturtajā spēlē," teica "Warriors" stūrmanis, arī lielot Karija sniegumu. "Stefs spēlēja neticami. Viņš dara lietas, kuras, manuprāt neviens nespēj - izcili pārvalda bumbu un realizē metienus."

"Nav noslēpums, ka šobrīd mūs vajā traumas. Puišiem kaut kā jāmēģina atrast atpakaļ ceļš uz korta. Bez Kevina un Kleja zaudējam aptuveni 50 punktus," atzīmēja Karijs.

Sērijas ceturtā spēle notiks piektdien "Warriors" laukumā Oklendā.

"Raptors" iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās