foto: Mārtiņš Ziders
Zināms, cik pērn boksa ringā nopelnījis Mairis Briedis
Nākamā cīņa Briedim paredzēta jau pavisam drīz – 15. jūnijā "Arēnā Rīga" Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pašmāju zvaigzne mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Glovacki.
Sporta zvaigznes
2019. gada 30. maijs, 12:30

Zināms, cik pērn boksa ringā nopelnījis Mairis Briedis

Jauns.lv

Pašmāju slavenākais bokseris Mairis Briedis pagājušajā gadā par trim savām cīņām nopelnījis 330 000 eiro, un kopumā viņa uzkrājumi tagad veido teju 645 000 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mairis Briedis cīnās pret Oleksandru Usiku

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā ...

gallery icon
77

Ceturtdien, 30. maijā, beidzot tika publiskota Valsts policijas inspektora Maira Brieža ienākumu deklarācija, kuru Valsts ieņēmumu dienestā viņš iesniedzis jau martā.

34 gadus vecā boksera ienākumu ailītē norādīts - 99 980 ASV dolārus Briedis saņēmis no britu uzņēmuma "Siesta Boxing Ltd", bet 267 700 dolārus - no ASV reģistrētā "Warriors Boxing and Promotions LLC".

Pērn Briedis aizvadīja trīs cīņas – janvāra beigās “Arēnā Rīga” Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, kurā aizstāvēja arī savu WBC čempiona jostu pirmajā smagajā svarā, zaudēja ukrainim Oleksandram Usikam, jūlijā Maskavā pārspēja francūzi Brendonu Deslotjē iesildošajā cīņā pirms supersērijas fināla, bet novembrī supersērijas jaunās sezonas ceturtdaļfinālā ASV pieveica Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru. Nākamā cīņa Briedim paredzēta jau pavisam drīz – 15. jūnijā "Arēnā Rīga" Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pašmāju zvaigzne mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Glovacki.

Lai gan tika klāstīts, ka Briedis ar šī boksa supersērijas cīņām kļūs par miljonāru, skaidrs, ka tas noticis nav – honorāri no "Siesta Boxing Ltd" un "Warriors Boxing and Promotions LLC" kopā sasniedz 367 680 ASV dolāri jeb ap 330 000 eiro. Pēc deklarācijas arī var spriest, ka Brieža alga Valsts policijā kā inspektoram ir 10 175 eiro, vēl viņš guvis 1110 eiro lielu pabalstu no VSAA, saņēmis 24 030 eiro no AS "Virši-A", 250 eiro viņam izmaksājis Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrs, bet 34,65 eiro – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Briedis arī atklājis, ka viņam nav ne parādu, ne aizdevumu, arī automašīnas bokseris nav pircis, viņa īpašumā ir vien zemes un ēkas nekustams īpašums Olaines pagastā. Uzkrājumu gan Mairim netrūkst – kopumā bankās ir noguldījis 314 460,71 eiro un 367 859,83 ASV dolārus.

Salīdzinot ar 2017. gadu, Brieža uzkrājumi pieauguši vairāk nekā divas reizes - tad viņš bankās bija sakrājis nepilnus 300 000 eiro. Ienākumi no boksēšanās gan bija uzrādīti lielāki nekā jaunākajā deklarācijā - vairāk nekā 400 000 eiro.

Mairis Briedis jaunā imidžā ierodas uz preses konferenci

Par godu vasarā gaidāmajai Latvijas labākā boksera Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka cīņai Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara ...

gallery icon
24

Mairis Briedis saņem Triju Zvaigžņu ordeni

Bokseris Mairis Briedis ir paraugs, uz kuru tiekties jaunajai paaudzei, šodien, Briedim pasniedzot trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, uzsvēra Valsts ...

gallery icon
25

Bokseris Mairis Briedis aizvada atklāto treniņu

gallery icon
150
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās