foto: Instagram @leijonatfi
Somu hokejisti zibens ātrumā paguvuši sabojāt pasaules čempionu kausu?
Kauss izskatās acīmredzami citādāk. Vai tiešām somi sabojājuši trofeju?
Hokejs
2019. gada 29. maijs, 16:58

Somu hokejisti zibens ātrumā paguvuši sabojāt pasaules čempionu kausu?

Jauns.lv

Daudzi vērīgi sporta fani sociālajos tīklos pārsteigumā konstatējuši, ka somu hokejisti, atceļā uz Helsinkiem esot paguvuši sabojāt hokeja pasaules čempionu kausu. Vai tiešām tā?

Jauns.lv jau ziņoja, ka pagājušajā svētdienā Somijas hokejisti trešo reizi vēsturē kļuva par pasaules čempioniem. Finālā viņi ar 3:1 pārspēja hokeja dzimtenes - Kanādas pārstāvjus. Kā jau ierasts, par uzvaru sacensībās Somijas valstsvienības kapteinim Marko Antilam tika pasniegts pasaules čempionu kauss, ko tad arī komandas pārstāvji stundām ilgi neizlaida no rokām.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon

Bratislavas rēnā uzņemtajās bildēs 18 gadus vecais hokeja brīnumbērns Kāpo Kakko tur rokās kausu, kurš izskatās sveiks un vesels, bet pēc vairākām stundām, kad varoņi jau atgriezušies dzimtenē, kausa pamatne acīmredzami ir citādāka. Vai tiešām jaunie pasaules čempioni tā ārdījušies, ka sabojājuši vērtīgo balvu?

Somijas valstsvienības menedžeris Mika Kortelainens gan kategoriski noliedzis, ka kas tāds būtu noticis. Kā vēsta Krievijas medijs ITAR-TASS, valstsvienība savā rīcībā ieguvusi trofejas kopiju, kurai nemaz neesot bijis dibena atšķirībā no oriģināla. "Kauss ir tieši tādā pašā stāvoklī, kādā tas bija, kad mūsu hokejisti to saņēma," paziņoja Kortelainens.

Tūkstoši somu iziet ielās, lai svinētu hokejistu triumfu pasaules čempionātā

Svinot Somijas hokeja izlases uzvaru pasaules čempionātā, valsts galvaspilsētas Helsinku ielās svētdien izgāja aptuveni 10 000 cilvēku.

gallery icon

Somijas hokeja izlasi Helsinkos sveic aptuveni 50 000 līdzjutēju

2019.gada pasaules čempioni hokejā Somiju pirmdien Kaisaniemi parkā, Helsinku centrā, sveica aptuveni 50 000 līdzjutēju, liecina vietējo varasiestāžu aprēķini.

gallery icon