foto: Edijs Pālens/LETA
Hārtlijs par zaudējumu Čehijai: "Spēlējām gudru hokeju, taču tad kāds viņiem pavēra durvis"
Hārtlijs: "Zinām, kāda ir situācija - tagad pretī nāks Krievija un Zviedrija. Mums ir jāatrod veids, kā pret šīm komandām uzvarēt."
Hokejs
2019. gada 17. maijs, 10:05

Hārtlijs par zaudējumu Čehijai: "Spēlējām gudru hokeju, taču tad kāds viņiem pavēra durvis"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlasei ir jāatrod veids, kā Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā uzvarēt Krieviju un Zviedriju, uzskata komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokejisti ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas mačā ar 3:6 piekāpās Čehijai, lai gan komanda aizvadīja lielisku pirmo trešdaļu, tajā izvirzoties vadībā ar 2:0.

"Spēli izšķīra viena epizode," netieši norādot uz netaisnīgu tiesnešu darbu, pēc mača žurnālistiem sacīja Hārtlijs. "Zinājām, ka pret šādu komandu negūsim lērums vārtu, bet vairākumā mums izdevās paveikt savu darbu. Tiesa, pēc tam viena epizode sagrieza visu kājām gaisā. Čehija ieguva jaudu, iemeta vārtus un pārņēma iniciatīvu, tiekot pie pelnītas uzvaras."

Otrā perioda sākumā 5+20 minūšu sodu saņēma Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis. Čehi iespēju izmantoja un atguva vienus vārtus, turklāt citā epizodē netika nosvilpts noteikumu pārkāpums pret Miku Indraši, pret kuru uzskatāmi tika nospēlēts ar augsti paceltu nūju. Neilgi pēc tam Čehija guva vēl vienus vārtus.

"Nedomāju, ka mēs pakļāvāmies čehu fiziskajai spēlei. Spēlējām gudru hokeju, taču tad kāds viņiem pavēra durvis - tas ir tik vienkārši," atzina Hārtlijs, kurš pauda neizpratni arī par Dārziņa 5+20 sodu pašās spēles beigās.

Latvijas hokejisti rāda meistarību pret līdz šim neuzvarētajiem čehiem

Latvijas hokeja izlase Bratislavā pasaules čempionāta ceturtajā spēlē mērojas spēkiem ar spēcīgo Čehijas izlasi.

gallery icon
26

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase B grupā ar sešiem punktiem atrodas piektajā vietā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā. Komandai apakšgrupā vēl atlikušas spēles ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju, kas nozīmē, ka bez norvēģiem Latvijai vajag gūt vēl uzvaru arī pret kādu no abām favorītēm, lai varētu cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

"Zinām, kāda ir situācija - tagad pretī nāks Krievija un Zviedrija. Mums ir jāatrod veids, kā pret šīm komandām uzvarēt. Aizvadījām divas lieliskas spēles pret Šveici un šovakar, bet laikam nebija lemts," norādīja treneris. "Mēs vienmēr cīnāmies, to par šo komandu pēdējo trīs gadu laikā esmu iemācījies. Neko daudz gan pēc šī zaudējuma vairs nevaram darīt. Rīt būs jauna diena, un gatavosimies nākamajai spēlei."

Nākamais mačs Latvijai būs sestdien pusdienlaikā pret Krieviju.