foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/All O/ Vida Press
16 gadus vecā daiļslidošanas superzvaigzne savu mīluli ņem līdzi pat uz ledus. VIDEO
Aļina Zagitova jau 16 gadu vecumā uzskatāma par pasaules labāko daiļslidotāju.
Sporta zvaigznes
2019. gada 29. marts, 11:59

16 gadus vecā daiļslidošanas superzvaigzne savu mīluli ņem līdzi pat uz ledus. VIDEO

Jauns.lv

16 gadus vecā krievu daiļslidotāja Aļina Zagitova pirms pāris nedēļām tika pie vienīgās augstākā līmeņa trofejas, kādas viņai nebija - pasaules čempiones titula. Pērn daiļslidošanas brīnumbērns triumfēja gan Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, gan Eiropas čempionātā, bet tagad uzvaru gājienu papildināja arī planētas meistarsacīkstēs.

Pasaules čempionāta norises vietā Japānā (Saitamā) daiļslidošana ir ļoti populāra, tāpēc supertalants Aļina Zagitova nespēja atkauties no žurnālistu un līdzjutēju uzmanības. 16 gadus vecā sportiste vietējiem medijiem atklāja, ka brīvajā laikā labprāt zīmē un nodarbojas ar grimēšanu, tomēr visvairāk laika velta savam Akita Inu šķirnes sunim Masaru. 

Slavenās daiļslidotājas treneri Eteri Tutberidze savā "Instagram" kontā ievietojusi video, kurā redzams, ka Aļina pat ledus treniņa laikā atrod brīdi, lai pabūtu kopā ar savu mīluli un cenšas viņu apmācīt. Pēc jaunākas informācijas suņuks jau tagad uz ledus esot iemācījies arī kādus lēcienus.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 16 gadus vecā Zagitova ir arī pērnā gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni un Eiropas čempione, bet šogad viņa Vecā kontinenta meistarsacīkstēs piekāpās savai tautietei Sofijai Samodurovai.

Alīna Zagitova triumfē Eiropas čempionātā daiļslidošanā

Sensacionālā debijas sezonā pieaugušo konkurencē Zagitova nopelnīja 238,24 punktus.

gallery icon
57

Zagitova īsajā programmā tika pie 82,08 punktiem, bet izvēles programmā guva 155,42 punktus. Viņa uzvarēja abās programmās un arī summā ar 237,50 punktiem bija pirmā
Tikmēr sudraba godalgu ar 224,76 punktiem guva Kazahstānas daiļslidotāja Elizabete Tursunbajeva, bet bronzu ar 223,80 punktiem izcīnīja krieviete Jevgēņija Medvedeva. Nieka 0,31 punktu no goda pjedestāla atpalika japāniete Rika Kihira, kurai sekoja vēl divas mājinieces, kamēr Eiropas čempione Samodurova šoreiz samierinājās ar astoto vietu.

Tēmas