foto: LETA
Kolumbusas kluba ģenerālmenedžeris: "Esmu pārliecināts, ka Merzļikins ir gatavs smagākajam izaicinājumam profesionālajā hokejā"
Elvis Merzļikins.
Hokejs
2019. gada 22. marts, 22:37

Kolumbusas kluba ģenerālmenedžeris: "Esmu pārliecināts, ka Merzļikins ir gatavs smagākajam izaicinājumam profesionālajā hokejā"

Jauns.lv / LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens ir pārliecināts, ka Latvijas izlases pirmais numurs Elvis Merzļikins būs gatavs izaicinājumam spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka 24 gadus vecais Merzļikins trešdien oficiāli noslēdza viena gada debitanta līgumu ar "Blue Jackets".

Iespējams, Merzļikins šosezon laukumā vairs nedosies, bet vasarā vienosies par jaunu līgumu ar klubu.

"Mēs tagad gaidām nākamo posmu, kad viņš ieradīsies Ziemeļamerikā, lai sāktu šeit spēlēt. Tas varētu notikt tikai nākamajā sezonā, bet mēs esam bijuši pacietīgi visu šo laiku, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc lai nepaciestos vēl nedaudz," Kolumbusas klubs citē Kekeleinena teikto.

Prognozes liecināja, ka sezonas atlikušajā daļā Merzļikins varētu uzspēlēt Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Klīvlendas "Mosnters", kam ir piesaistīts cits latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, taču tas nenotiks, jo viņš pirms maiņu darījumu beigām netika pieteikts komandas sastāvā.

Līdz ar to Latvijas hokejists šobrīd ir nomināli ceturtais vārtsargs "Blue Jackets" klubā.

"Katrs cilvēks ir citādāks, taču šeit, Ziemeļamerikā, hokejs atšķiras. NHL spēlē labākie hokejisti, tāpēc tas Elvim būs izaicinājums, tomēr esmu pārliecināts, ka viņš būs tam gatavs," uzsvēra Kekeleinens. "Merzļikins ar labākajiem ir ticies pasaules čempionātos, bet tur tomēr ir lielāki laukumi, citādāks turnīrs un atšķirīga spēles intensitāte. Hokejs lielajos laukumos nav tāds pats kā NHL, kur tiek spēlēts uz mazajiem. Tāpēc pie tā Elvim būs jāpierod."

"Merzļikins ir spēlējis pret augstākās klases hokejistiem starptautiskā līmenī, tāpat gana kvalitatīvi spēlētāji ir arī Šveices līgā, tāpēc nav tā, ka viņš nebūtu spēlējis augstākajā līmenī. Vienkārši tagad viņam ar pasaulē labākajiem vārtu guvējiem būs jāsacenšas katru dienu," uzsvēra "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris.

Kekeleinens pauda, ka Merzļikins ir liels, atlētisks un ātrs vārtsargs, kuram turklāt iepriekš bijuši labi rezultāti.

"Tagad Elvim pretī stāsies nākamais izaicinājums, kas ir smagākais profesionālajā hokejā - NHL," teica Kekeleinens.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru, bet pēdējos četrus gadus viņš bija Šveices augstākās līgas kluba "Lugano" pamatvārtsargs. Viņš Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās