foto: AP/Scanpix
Traumas dēļ sezona beigusies "Mavericks" rezultatīvajam spēlētājam Hārdevejam
Tims Hārdevejs un treneris Riks Kārlails.
Basketbols
2019. gada 22. marts, 17:09

Traumas dēļ sezona beigusies "Mavericks" rezultatīvajam spēlētājam Hārdevejam

Jauns.lv / LETA

Viens no tās līderiem Tims Hārdevejs juniors šosezon vairs nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Dalasas "Mavericks", kuras rindās ir latvietis Kristaps Porziņģis.

Kā liecina laikraksta "The Dallas Morning News" informācija, 27 gadus vecais Hārdevejs guvis kreisās kājas traumu, bet piesardzības nolūkos "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails nolēmis viņu šosezon vairs neizmantot.

"Ar šo situāciju jātiek galā jau tagad. Plāns ir Hārdeveju šosezon vairs neizmantot - viņš līdz nākamajai sezonai vairs nespēlēs. Pats svarīgākais šobrīd ir viņa veselība. Man patīk šis spēlētājs - Tims iederas tajā, ko būvējam nākotnei," neslēpa Kārlails.

Hārdevejs bija viens no basketbolistiem, kas tika iemainīts no Ņujorkas "Knicks" vērienīgajā Porziņģa darījumā. Kopā ar "Mavericks" viņš aizvadījis 19 spēles, kuru laikā vidēji iemetis 15,5 punktus, izcīnījis 3,2 atlēkušās bumbas un veicis 1,9 rezultatīvas piespēles.

Pirms pārcelšanās uz Dalasu basketbolists ar vidēji mačā iemestu 19,1 punktu bija "Knicks" rezultatīvākais spēlētājs.

"Mavericks" līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt vairs tikai desmit spēles, turklāt tai vairs nav pat teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru. Ar 28 uzvarām 72 spēlēs Dalasas komanda Rietumu konferencē ieņem priekšpēdējo vietu starp 14 klubiem.