Futbols
2019. gada 18. marts, 15:41

Milānas derbijā uzvar "Inter"; slavenais kolumbiešu vārtsargs Ospina mačā zaudē samaņu

Jauns.lv / LETA

Svētdien Itālijas futbola A sērijā tika aizvadīts Milānas derbijs, kurā virsroku ņēma "Inter" futbolisti, kamēr Neapolē smagu galvas traumu guva vienības vārtsargs Davids Ospina.

Milānā savā starpā tikās A sērijas trešās un ceturtās vietas īpašnieki. Šajā mačā pārāki bija "Inter" futbolisti, kuri guva uzvaru 3:2 (1:0) pār "AC Milan".

Dženaro Gatuzo trenētie "AC Milan" nomināli bija laukuma saimnieki, kaut arī abas komandas mājas spēles aizvada vienā un tajā pašā stadionā.

Spēles rezultāts tika atklāts jau mača trešajā minūtē, kad pēc "Inter" komandas spēlētāja centrējuma pie vārtu tālā staba atradās Lauro Martiness, kurš ar galvu novirzīja bumbu vārtu priekšā Matiasam Večino, itālim triecot to vārtos.

Spēles 51. minūtē viesi panāca jau divu vārtu pārsvaru. Lielisku piespēli soda laukumā izdarīja Mateo Politano un aizsargs Stefans de Vrijs ar galvu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Taču Gatuzo padotie ātri vienus vārtus atguva, kad 57.minūtē pēc standartsituācijas izspēles precīzs ar galvu bija Tjemū Bakajoko.

Pagāja desmit minūtes un "Inter" atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Soda laukumā tika nogāzts Politano un "pendeli" realizēja Martiness. Mateo Musačio vienus vārtus atguva, taču ar to bija par maz, lai iegūtu kaut vienu punktu.

Savukārt smagu galvas traumu guva kolumbiešu "Napoli" vārtsargs Davids Ospina. "Napoli" svētdienas spēlē ar 4:2 (2:2) pieveica "Udinese" komandu, bet Neapoles vienības vārtu vīrs Ostpina spēles laikā tika nogādāts vietējā slimnīcā.

Slavenais vārtsargs Davids Ospina spēles laikā zaudē samaņu

Vārtsargs cieta vienā no spēles epizodēm, kad izgājienā sadūrās ar viesu spēlētāju Ignasio Puseto, kā rezultātā kolumbietim tika pārsista galva. ...

gallery icon
20

Vārtsargs cieta vienā no spēles epizodēm, kad izgājienā sadūrās ar viesu spēlētāju Ignasio Puseto, kā rezultātā kolumbietim tika pārsista galva. Ospinam tika apsaitēta galva un vārtsargs turpināja spēli. Tiesa, pēc pāris minūtēm Ospina zaudēja samaņu un laukumā izskrēja medicīniskais personāls, kuri nogādāja vārtsargu slimnīcā. Šodien tika paziņots, ka kolumbietis ir atguvis samaņu un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Uzvarētājiem šajā spēlē ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Beļģijas izlases uzbrucējs Drīss Mertens.

Jau ziņots, ka pēdējo septiņu sezonu Itālijas A sērijas futbola čempione Turīnas "Juventus" svētdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon.

"Juventus" izbraukumā ar 0:2 (0:0) pārsteidzoši piekāpās otrā desmitnieka komandai "Genoa". Zaudējums gan būtiski neietekmē "Juventus" vienības izredzes šogad atkal izcīnīt titulu.

Itālijas A sērijā drošā vadībā ar 75 punktiem 28 spēlēs atrodas "Juventus", kamēr tuvākajai sekotājai "Napoli" 60 punkti 28 spēlēs. Tikmēr 53 punkti ir Milānas "Inter"" komandai, bet pirmo četrinieku ar 51 punktu noslēdz "AC Milan, kamēr piektā ar 47 punktiem ir "AS Roma".