foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: ar dūrēm pa seju, asarām acīs un sarkanajām kartītēm. Meiteņu izlašu futbolā izceļas pamatīgs kapteiņu kautiņš
Krievijas valstsvienības kapteine Žozē-Diana Pamenu Čato atbild Šveices kapteinei Ellai Ļustinai.
Futbols
2019. gada 18. marts, 14:55

VIDEO: ar dūrēm pa seju, asarām acīs un sarkanajām kartītēm. Meiteņu izlašu futbolā izceļas pamatīgs kapteiņu kautiņš

Jauns.lv

Ar pamatīgiem asumiem otrā puslaika sākumā atmiņā paliks aizvadītajā nedēļas nogalē notikusī Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle starp Šveices un Krievijas U-17 vecuma grupas meiteņu valstsvienībām.

Spēlē dominēja šveicietes, kas tajā brīdī bija vadībā ar 2:0, tomēr tas netraucēja izlases kapteinei Ellai Ļustinai noskaisties uz Krievijas valstsvienības kapteini Žozē-Dianu Pamenu Čato un iespert viņai no aizmugures. Krievijas izlases spēlētāja atbildēja ar sitienu pa seju un sākās pamatīga plūkšanās. Abas meitenes ātri vien saņēma sarkanās kartītes un bija spiestas pamest laukumu. Konflikta aizsācēja Ļustina, pametot laukumu asarām acīs, nodeva savu kapteines apsēju komandas biedrenei. 

Šveiciešu pārākumu laukumā šis konflikts neietekmēja un tika izcīnīta svarīga uzvara ar 4:2.

Abām izlasēm kvalifikācijas elites kārtā bija atšķirīgas sekmes - krievietes trīs spēlēs cieta trīs neveiksmes, kamēr šveicietēm uzvaras pār Krieviju un Serbiju ļāva ieņemt otro vietu grupā, kas gan neļaus kvalificēties finālturnīram, ko sasniedza tikai apakšgrupas uzvarētāja Nīderlande, kam pietika ar neizšķirtu pēdējā kārtā pret Serbiju un septiņiem punktiem. Interesanti, ka nīderlandiešu spēku kvalifikācijas pirmajā kārtā izbaudīja arī Latvijas jaunās futbolistes, kas atzina pretinieču pārsvaru ar 9:0.