foto: AFP/Scanpix
Girgensons pēc atgriešanās sastāvā gūst punktus otrajā spēlē pēc kārtas
Zemgus Girgensons šosezon jau iekrājis par punktu vairāk nekā pērn un tikpat, cik aizpagājušajā sezonā. Tiesa, vārtu guvumu ir par trīs mazāk.
Hokejs
2019. gada 18. marts, 08:24

Girgensons pēc atgriešanās sastāvā gūst punktus otrajā spēlē pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sentluisas "Blues", pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās spēles septītajā minūtē, kad Jūhanam Lāšonam palīdzēja panākt 1:0. "Sabres" turpmākajā mačā gaitā nonāc vadībā ar 3:1, taču izlaida pārsvaru un mača uzvarētājs izšķīrās pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 2:1 pārāki bija mājinieki, uzvaras "bullīti" realizējot Semam Reinhārtam.

Girgensons šajā spēlē uz ledus pavadīja 13 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, pielietoja divus spēka paņēmienus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Viņš šajā sezonā 63 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis 12 rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -9.

Bufalo vienība ar 71 punktu 72 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, no "play-off" zonas atpaliekot 13 punktus, kamēr "Blues" ar 82 punktiem 72 cīņās ir sestā Rietumos.

"Sabres" nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Toronto "Maple Leafs".