foto: Paula Čurkste/LETA
Tomass Dukurs vēl nav izlēmis par karjeras turpināšanu
"Vairs neskatos četrus gadus uz priekšu. Vēl domāšu, vai gribu startēt nākamajā sezonā, turklāt arī ar veselību vēl jātiek skaidrībā, jāparunā ar komandu," par savu nākotni sacīja Tomass Dukurs.
Citi sporta veidi
2019. gada 14. marts, 14:53

Tomass Dukurs vēl nav izlēmis par karjeras turpināšanu

Jauns.lv / LETA

Viens no vadošajiem Latvijas skeletonistiem Tomass Dukurs vēl domās, vai startēt arī nākamajā sezonā, jo pēc pasaules čempionāta vēl joprojām ir vilšanās sajūta, turklāt arī veselība jāsaved kārtībā, pauda sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā nedēļā Kanādā noslēdzās pasaules čempionāts, kurā sesto reizi uzvarēja Martins Dukurs, bet viņa brālis Tomass bija spiests samierināties ar piekto vietu, lai gan vēl pēc pirmajiem trim braucieniem bija trešais, reāli pretendējot uz bronzu.

"Pasaules čempionātā nesasniedzu to, ko gribēju. Mierīgi varēju paveikt daudz vairāk. Neviens nebija labs brauciens, varbūt tikai otrais. Pārējie gan bija slikti," neslēpa T.Dukurs. "Nevar attaisnoties ar to, ka Vistleras trase nav tā vieglākā. Vienkārši neizdevās braukšana un kļūdu bija daudz."

Pieredzējušais skeletonists vainu par neizdevušos pasaules čempionātu novēla tikai uz sevi, jo tehnika bijusi labā līmenī, ko apliecinājis arī trasē sasniegtais ātrums, kā arī starts esot bijis gana spēcīgs.

Savukārt sezonas otros svarīgākajos mačos Eiropas čempionātā T.Dukurs bija ceturtais, lai gan pēc pirmā brauciena atpalika tikai no brāļa, dalot otro vietu.

"Arī Eiropas čempionātā bija paša vaina, bija arī problēmas startā," atzina 37 gadus vecais skeletonists.

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai T.Dukurs turpinās startēt arī nākamajā sezonā, lai gan Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāva kritērijus viņš ir izpildījis.

"Vairs neskatos četrus gadus uz priekšu. Vēl domāšu, vai gribu startēt nākamajā sezonā, turklāt arī ar veselību vēl jātiek skaidrībā, jāparunā ar komandu," sacīja T.Dukurs, kurš atklāja, ka tuvākajā laikā viņam tiks veikta neliela operācija. "Pagaidām vēl ir vilšanās par pasaules čempionātu, bet citreiz šādas lietas palīdz savākties."

Ja T.Dukurs izlemtu startēt arī nākamsezon, 2022.gada Pekinas olimpiskās spēles būtu tikai divu gadu attālumā, tomēr skeletonists uzsvēra, ka aizbraukt uz Olimpiādi nav viņa pašmērķis.

"Man nav mērķa aizbraukt uz Olimpiādi. Tas būtu interesanti tikai tad, ja es jutīšu, ka varu iesaistīties cīņā par medaļām. Nevēlos vienkārši aiziet uz atklāšanas ceremoniju un tikai piedalīties. Tāpat svarīga ir arī veselība - ja man kaut kas sāpēs, nebūs vērts mocīties. Mani interesē kvalitāte un sasniegt ko tādu, kas iepriekš nav izdevies," neslēpa T.Dukurs.

Tikmēr Tomasa brālis Martins iecerējis piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās