foto: Edijs Pālens/LETA
LFF ģenerālsekretārs Pukinsks, lai iegūtu atbalstītājus, īsi pirms ārkārtas kongresa bārstās ar nereāliem solījumiem
Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāra Edgara Pukinska solītais zemāko līgu pārstāvjiem varētu nebūt pārāk viegli īstenojams.
Futbols
2019. gada 27. februāris, 11:30

LFF ģenerālsekretārs Pukinsks, lai iegūtu atbalstītājus, īsi pirms ārkārtas kongresa bārstās ar nereāliem solījumiem

Jauns.lv

Jau rīt, 28.februārī, notiks Latvijas futbola federācijas (LFF) biedru ārkārtas kongress, kurā viens no darba kārtības jautājumiem būs balsojums par LFF prezidenta Kaspara Gorkša atsaukšanu no amata.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv rīcībā nonākusi LFF ģenerālsekretāra Edgara Pukinska šī gada 26. februārī parakstīta vēstule LFF reģionālo centru vadītājiem un Latvijas 2. līgas čempionāta dalībniekiem. Vēstulē sniegta papildus informācija par Latvijas 2. līgas reglamenta noteikumiem, kur, cita starpā, Pukinsks norādījis, ka LFF ir pieņemts lēmums virzīt valdē uz apstirpināšanu izmaiņas 2. līgas reglamentā, paredzot uz pusi samazināt sacensību dalības maksu, vienlaikus norādot, ka šis jautājums tiks lemts valdes sēdē martā. Tātad pēc LFF ārkārtas kongresa.

Interesanti, ka LFF ģenerālsekretārs šādu vēstuli sagatavojis un izsūtījis tikai divas dienas pirms biedru ārkārtas kongresa un vienu dienu pēc biedru reģitrācijas termiņa beigām, tādējādi īsi pirms LFF biedru kopā sanākšanas, iespējams, jau apzinot biedrus, kuri nolēmuši piedalīties sanāksmē, solot kongresa dalībniekiem izdevīgas izmaiņas.

Vērtējot šo situāciju kopumā, jaušams, ka ar šādu vēstuli, iespējams, tiek meģināts ietekmēt kongresā paredzamā jautājuma par LFF prezidenta Gorkša atsaukšanu no amata, rezultātu.

Lai arī šāda īpatnēja vēstule LFF biedriem izūtīta īsi pirms gaidāmā ārkārtas kongersa, tomēr Pukinska solītais var izrādīties nepaveicams. Jautājumu par izmaiņām reglementā, tostarp sacensību dalības maksu, lemj valde, kura šādu priekšlikumu var noraidīt, pie tam, ņemot vērā, ka publiski izskanējusi informācija par iespējamu LFF šī gada budžeta faktisko deficītu 2,5 miljonu eiro apmērā. 

LFF vadība lielā budžeta deficīta faktu noliedz, lai gan ir norādījusi, ka izdevumi šogad ir lielāki nekā plānotie ieņēmumi. Saskaņā ar Pukinska divas dienas pirms kongresa izsūtīto vēstuli, solot samazināt sacensību dalības maksu, loģiski secināms, ka pēc šāda lēmuma apstiprināšnas, LFF budžeta ienākumi nevis palielināsies, bet gluži pretēji - vēl vairāk samazināsies, palielinot LFF šī gada budžeta faktisko deficītu un apdraudot federācijas finansiālo stabilitāti.