Daiļslidotāja Kučvaļska pastāsta par sajūtām pēc izcīnītās 4. vietas Eiropas čempionātā
Kučvaļska: "Gribu labi startēt, lai izdotos iecerētais. Par medaļām nedomāju."
Citi sporta veidi
2016. gada 1. februāris, 22:29

Daiļslidotāja Kučvaļska pastāsta par sajūtām pēc izcīnītās 4. vietas Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas čempione daiļslidošanā Angelīna Kučvaļska, kura pagājušajā nedēļā ar jaunu valsts rekordu izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā, ir apmierināta ar savu sniegumu sacensībās, pirmdien sarunā atzina sportiste.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, 17 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja bija augstajā piektajā vietā pēc īsās programmas, kurā viņa nopelnīja 58,99 punktus, kas arī ir jauns valsts rekords. Arī izvēles sacensībās Kučvaļska savu priekšnesumu veica teicami, nepieļaujot būtiskas kļūdas, kas viņai ļāva nopelnīt 118 punktus. Tas izvēles programmā bija ceturtais labākais rezultāts, kas uz šo pozīciju ļāva pakāpties arī abu programmu summā ar 176,99 punktiem, kas ir viņas personiskais un jauns Latvijas rekords.

"Esmu ļoti apmierināta par abiem slidojumiem," atzina Kučvaļska, kura piekāpās vienīgi Krievijas sportistēm, kuras aizņēma visu goda pjedestālu. Par kontinenta čempioni kļuva Jevgēņija Medvedeva, savukārt sudraba medaļu izcīnīja Jeļena Radionova, kura jau pērn kļuva par vicečempioni. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Anna Pogorilaja, kura apsteidza Kučvaļsku par 10,6 punktiem.

Kučvaļska atzina, ka viņa pieņem tiesnešu lēmumu, kuri uzskatīja, ka Latvijas daiļslidotāja nebija šoreiz pelnījusi medaļu. "Tiesneši domāja, ka nē, tātad nē."

Sezonas sākumā Kučvaļskai rezultāti nebija tik spīdoši. Pērn novembrī Rīgā notikušajās "Volvo Open Cup" sacensībās Diāna Ņikitina startēja labāk par Kučvaļsku, kura par savu tautieti ir divus gadus vecāka. "Tā sanāca, krāju visus spēkus Eiropas un pasaules čempionātam," sacīja Kučvaļska.

Latvijas daiļslidotājas tālākie plāni ir pasaules junioru čempionāts, kas no 14. līdz 20.martam notiks Debrecenā, Ungārijā, bet pēc tam paredzēts starts pasaules čempionātā pieaugušajiem, kas no 28.marta līdz 3.aprīlim risināsies ASV pilsētā Bostonā.

"Gribu labi startēt, lai izdotos iecerētais. Par medaļām nedomāju," atzina Kučvaļska, komentējot savus mērķus nākamajās svarīgajās sacensībās.

Pirms gada Kučvaļska Eiropas meistarsacīkstēs negaidīti izcīnīja septīto vietu. Šāds sasniegums Latvijai deva divas ceļazīmes uz šī gada kontinenta čempionātu, tomēr otra valsts vadošā daiļslidotāja Diāna Ņikitina ir pārāk jauna, tāpēc šogad sacensībās piedalīties vēl nevarēja.

Kā zināms, 12.vietu savā debijas Eiropas čempionātā pieaugušajiem izcīnīja talantīgais Deniss Vasiļjevs, bet dejās uz ledus Latvijas pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis nespēja kvalificēties izvēles programmai, sacensības noslēdzot 22.pozīcijā.

Angelīna Kučvaļska izcīna 4. vietu Eiropas čempionātā - video: LETA/Foto: AFP/LETA