Hokejs
2019. gada 16. janvāris, 09:38

Ķēniņam rezultatīva piespēle un uzvara pār Punnenova "Tigers"

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja "Laussane" komandai tikt pie uzvaras Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā.

"Laussane" savā laukumā pārliecinoši ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Langnau "Tigers" komandu, kuras rindās savainojumu turpina ārstēt vārtsargs Ivars Punennovs, bet ārpus pieteikuma bija 19 gadus vecais uzbrucējs Rihards Melnalksnis.

Ķēniņš asistēja komandas ceturto vārtu guvumā, kad 40.minūtē Korijs Emertons uzstādīja cīņas galarezultātu.

Latvietis šajā mačā nospēlēja 15 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš 36 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 67 punktiem 32 spēlēs ieņem "Zug", bet tikpat punktu 33 mačos ir "Bern" kontā. Trešā ar 57 punktiem ir "Lausanne", kas gan aizvadījusi jau 36 cīņas, kamēr piektā ar 54 punktiem 33 spēlēs ir Langnau "Tigers". Tikmēr vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" ar 46 punktiem 33 cīņās ir desmitā, bet latviešu speciālists Harija Vītoliņa trenētā "Davos" 33 mačos iekrājusi 27 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 19 punktu attālumā.