foto: Dinamoriga.eu
Rīgas "Dinamo" papildina sastāvu ar Lietuvā dzimušu krievu aizsargu
24 gadus vecais Ruslans Pedans gluži tāpat kā viņa brālis ir dzimuši Kauņā.
Hokejs
2018. gada 27. decembris, 12:11

Rīgas "Dinamo" papildina sastāvu ar Lietuvā dzimušu krievu aizsargu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar krievu aizsargu Ruslanu Pedanu.

Šajā sezonā 24 gadus vecais Pedans uzspēlēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajā Maskavas "Spartak", kur septiņās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja negatīvu lietderību -3. Viņa kontā arī 21 mačs Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Voskresenskas "Himik", kuros gūti divi vārti un veiktas trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīts neitrāls lietderības koeficients.

KHL čempionātā Pedans uzspēlējis arī "Soči" komandā, bet pirms tam viņš skolojās Ziemeļamerikā, spēlējot junioru līgās un Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Šī hokejista brālis ir cits krievu aizsargs Andrejs Pedans, kurš šobrīd pārstāv spēcīgo Kazaņas "Ak Bars", taču ir uzspēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Vēl pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" no sastāva atbrīvoja citu krievu aizsargu Artjomu Aļajevu, kurš sezonu arī uzsāka Maskavas "Spartak" rindās.

Nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Latvijas klubs ar 39 punktiem 41 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par četriem punktiem.