foto: PIXATHLON/SIPA
Timmas un Strēlnieka komandas biedrs Ledejs kļuvis par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko basketbolistu
Zeks Ledejs (#32).
Basketbols
2018. gada 1. decembris, 14:24

Timmas un Strēlnieka komandas biedrs Ledejs kļuvis par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko basketbolistu

Jauns.lv / LETA

Latviešu Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas kluba Pirejas "Olympiakos" komandas biedrs Zeks Ledejs kļuvis par ULEB Eirolīgas desmitās kārtas vērtīgāko basketbolistu.

Ledejs piektdien palīdzēja "Olympiakos" vienībai savā laukumā pārliecinoši ar 92:70 pieveikt Podgoricas "Budučnost VOLI" vienību no Melnkalnes. Amerikāņu basketbolists šajā mačā demonstrēja žilbinošu sniegumu, jo guva 28 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Viņš iemeta septiņus no astoņiem divpunktniekiem un divus no trim trejačiem, turklāt arī pārtvēra divas bumbas un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus, lai gan laukumā pavadīja tikai 21 minūti.

Šāds sniegums Ledejam ļāva iegūt 42 efektivitātes punktus, kas pēdējo divu gadu laikā ir dalīts labākais rezultāts ULEB Eirolīgā.

Tikmēr otrais vērtīgākais basketbolists desmitajā kārtā bija Brendons Deivīss no Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris". Viņš ceturtdien palīdzēja komandai savā laukumā ar 83:78 pārspēt latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Itālijas čempioni Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Deivīss šajā duelī guva 27 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, tikdams pie 35 efektivitātes punktiem.

Savukārt pie 27 efektivitātes punktiem tika Vils Klaiberns, kura Maskavas CSKA komanda no Krievijas ceturtdien grandu cīņā ar 93:88 pārspēja Spānijas vienību Madrides "Real". Amerikānis šajā duelī izcēlās ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Visbeidzot pa 25 efektivitātes punktiem desmitajā kārtā ieguva Džeimss Gists no Grieķijas kluba Atēnu "Panathinaikos Opap" un Rolanda Šmita pārstāvētās Spānijas komandas Barselonas "Lassa" spēlētājs Ādams Hanga. Gists desmitās kārtas cīņā guva 19 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kamēr Hanga atzīmējās ar 16 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un trim pārtvertām bumbām.