foto: Sintija Zandersone/LETA
Viens no Latvijas izlases līderiem Lomažs nespēj saprast, kāpēc tika aizmests garām tik daudz brīvu metienu
Rihards Lomažs dodas caurgājienā.
Basketbols
2018. gada 30. novembris, 11:14

Viens no Latvijas izlases līderiem Lomažs nespēj saprast, kāpēc tika aizmests garām tik daudz brīvu metienu

Jauns.lv / LETA

Sarežģīti izskaidrot zemo metienu precizitāti Latvijas basketbola izlases izpildījumā aizvadītajā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas mačā pret Melnkalni, uzskata valstsvienības spēlētājs Rihards Lomažs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas valstsvienība, aizvadot ne pārāk sekmīgu ceturto ceturtdaļu, ceturtdien nākamā gada PK kvalifikācijas Eiropas zonas otrā posma I apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 75:84 zaudēja Melnkalnei.

"Aizmetām garām pārāk daudz brīvus metienus, arī es tajā skaitā. Nezinu, kā to izskaidrot," sacīja Lomažs. "Pietrūka metienu precizitāte un nevarējām arī nosegt "pick'n'roll" sadarbības divi pret divi, tāpat bija grūti cīnīties par atlēkušajām bumbām. Viņi iemeta beigās svarīgus tālmetienus, bet mēs aizmetām garām pilnīgi brīvus."

Latvijas un Melnkalnes Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

gallery icon
192

Latvijas izlases sastāvā 27 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kamēr pieredzējušais Kaspars Bērziņš izcēlās ar 13 punktiem, visus no tiem gūstot pirmajā puslaikā. Vēl ar desmit punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Lomažs.

"Gaidījām no Melnkalnes tieši tādu spēli, kādu viņi demonstrēja. Nebija nekas jauns un ne ar ko melnkalnieši nepārsteidza. Drīzāk mums pašiem neizdevās gūt nepieciešamos punktus un nevarētu arī teikt, ka pretiniekiem paveicās," uzskata basketbolists.

Nākamo maču Latvija aizvadīs jau svētdien izbraukumā pret Slovēniju, turklāt izlasei pievienosies arī ULEB Eirolīgā spēlējošais Dairis Bertāns.

"Cerības cīnīties par dalību Pasaules kausa izcīņā joprojām ir labas un nekas nav mainījies. Viss ir mūsu pašu rokās - jāuzvar spēles un viss būs labi. Jau izejot no arēnas, gatavosimies duelim pret Slovēniju. Nebūs viegli, bet darīsim, ko varēsim," pauda Lomažs.

Tāpat Latvijas basketbola komandas "Ventspils" viens no vadošajiem spēlētājiem uzskata, ka nākamajos mačos Latvijas valstsvienībai vajadzētu uzlabot atsevišķas nianses aizsardzībā, kā arī metienu precizitāti.

"Šobrīd esam iespējami labākajā sastāvā un visiem basketbolisti ir labā fiziskajā formā. Neko sliktu nevaru pateikt par pašreizējo sastāvu, jo mikroklimats mums ir izcils, turklāt domāju, ka tas arī nemainīsies pēc šī zaudējuma," noteica sportists.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās