foto: AFP/Scanpix
Sevastova atgriežas WTA ranga 11. pozīcijā
Anastasija Sevastova noslēgusi veiksmīgāko sezonu savā karjerā.
Citi sporta veidi
2018. gada 26. novembris, 10:35

Sevastova atgriežas WTA ranga 11. pozīcijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova WTA rangā atguvusi vienu vietu un atgriezusies rekordaugstajā 11. pozīcijā, kamēr Aļona Ostapenko saglabā 22. vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova oktobrī sasniedza Pekinas WTA "Premier" turnīra finālu, bet Maskavas WTA "Premier" turnīrā viņa apstājās pusfinālā. Iepriekšējā mēnesī parādītais sniegums viņai ļāva no otrā desmita beigām pacelties uz 11. vietu, kas liepājniecei bija karjeras rekords. Tāpat Latvijas pirmā rakete šomēnes piedalījās sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kur apakšgrupā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, ar ko bija par maz pusfināla sasniegšanai un ranga 11. vietas nosargāšanai. Sezonas beigās viņa atkāpās uz 12. vietu, bet tagad vienu pozīciju atguvusi no baltkrievietes Arinas Sabaļenkas.

Tikmēr Ostapenko pēdējā mēneša laikā no 13. vietas atkāpusies uz 22. pozīciju.

Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12. vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11. pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi trīs vietas un šobrīd atrodas 285. pozīcijā. Tikmēr 18 gadus vecā Dainiela Vismane zaudējusi divas vietas un šobrīd ieņem 601. pozīciju, bet Alise Čerņecka par 33 vietām nokritusi uz 1126. vietu.

Tā kā WTA sezona ir noslēgusies, tad ranga augšgalā lielu izmaiņu nav, reitinga pirmajām desmit pozīcijām paliekot nemainīgām.

Reitinga galvgalī gadu noslēgs rumāniete Simona Halepa, otro vietu ieņem vāciete Angelika Kerbere, bet trešā ir Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Ceturtā ir "WTA Finals" čempione Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet piektā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas. Sesto vietu ieņem amerikāniete Sloeina Stīvensa, septītā ir čehiete Petra Kvitova, kura ir priekšā savai tautietei Karolīnai Plīškovai. Devītā ir nīderlandiete Kiki Bertensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz talantīgā krieviete Darja Kasatkina.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 38. pozīciju, bet Sevastova arī šonedēļ ieņem 57. vietu, kamēr Marcinkēviča pacēlusies par sešām vietām un ir 200. pozīcijā. Vismane rangā ir 872. vietā, zaudējot trīs vietas, bet Čerņecka ir 886. pozīcijā, atkāpjoties par divām vietām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās