foto: EPA/Scanpix
FIFA prezidents Infantīno vēlas redzēt paplašinātu Pasaules kausu jau 2022.gadā
epa07155321 FIFA President Gianni Infantino (C) reacts prior to the AFC Champions League final second leg match between Persepolis FC and Kashima Antlers, in Tehran, Iran 10 November 2018. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Futbols
2018. gada 22. novembris, 15:08

FIFA prezidents Infantīno vēlas redzēt paplašinātu Pasaules kausu jau 2022.gadā

Jauns.lv / LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno jau 2022.gadā Katarā vēlas redzēt paplašinātu Pasaules kausu.

Infantīno šīs idejas atbalstītājs bijis jau kādu laiku un pozicionē to arvien aktīvāk. Pagaidām plānots, ka turnīrā Katarā piedalīsies 32 izlases, bet paplašināts tiks 2026.gada Pasaules kauss, tajā startējot jau 48 valstsvienībām.

Tomēr Infantīno labprāt 48 izlases redzētu jau Katarā.

"Iespējams, futbols var būt kā rīks, kas būvē tiltus," izteicās Infantīno, turklāt, iespējams, komandu skaita palielināšana nozīmētu, ka atsevišķas Pasaules kausa spēles būtu jāaizvada arī Kataras kaimiņvalstīs. "Pieredzējām, ka 2026.gada Pasaules kausa rīkošana tiek uzticēta uzreiz trim valstīm - ASV, Kanādai un Meksikai. Starp tām nav tā labākā politiskā situācija, bet futbols spēj radīt brīnumus, kā mēs to zinām."

Infantīno vēlas, lai futbols kalpotu par instrumentu, kas palīdzētu Katarai uzlabot diplomātiskās attiecības ar kaimiņvalstīm.

"Protams, atšķirīgie politiskie uzskati starp Kataru un citām valstīm sarežģī situāciju," atzina FIFA prezidents, piebilstot, ka tieši futbols var kļūt par šo valstu kopīgu apspriedes tematu.

Pagaidām plānots, ka Katara uzņems 32 valstsvienības astoņos stadionos, bet turnīra dalībvalstu skaita palielināšana nozīmēs lielāku spēļu apjomu, kā rezultātā būs jāmeklē papildspēki.