foto: AP/Scanpix
"Rockets" neturpinās sadarbību ar Karmelo Entoniju
Hjūstonas "Rockets" neturpinās sadarbību ar kādreizējo NBA superzvaigzni Karmelo Entoniju.
Basketbols
2018. gada 16. novembris, 12:33

"Rockets" neturpinās sadarbību ar Karmelo Entoniju

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Hjūstonas "Rockets" neturpinās sadarbību ar Karmelo Entoniju, ceturtdien paziņoja vienības ģenerālmenedžeris Derils Morijs.

Kā atklāja Morijs, abu pušu ceļi šķirsies un tiek strādāts pie līguma pārtraukšanas.

Vēl pagājušajā nedēļā Morijs pauda, ka spekulācijas Entonijas nākotnes sakarā "nav godīgas". Līdz šim izskanējusi informācija, ka Entonijs nav fiziski labākajā gatavībā.

Entonijs šosezon desmit mačos guvis vidēji 13,4 punktus, kā arī sakrājis 5,4 atlēkušās bumbas.

Pašlaik 34 gadus vecais basketbolists starpsezonā no Oklahomasitijas "Thunder" tika aizmainīts uz Atlantas "Hawks", kas gan izpirka viņa līgumu un uzreiz no viņa atbrīvojās, jo ievietoja viņu atteikumu jeb "waiver" draftā. Pēc tam Entonijs noslēdza viena gada līgumu ar "Rockets".

Trīskārtējais olimpiskais čempions Entonijs "Thunder" komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, bet pirms tam viņš sešas ar pusi sezonas nospēlēja Ņujorkas "Knicks" komandā, tostarp divus gadus kopā ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.

NBA karjeru Entonijs sāka 2003. gadā Denveras "Nuggets" rindās, šajā komandā aizvadot septiņas ar pusi sezonas.

Entonijs NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 1064 spēles, vidēji mačā gūstot 24 punktus. Savukārt aizvadītajā sezonā viņš 78 mačos izcēlās ar 16,2 punktiem spēlē, kas bija sezonas sliktākais rādītājs viņa karjerā.

"Rockets" sezonas ievadā sešās spēlēs cieta piecus zaudējumus, bet nākamajos astoņos mačos guvusi sešas uzvaras. Hjūstonas vienība ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē.