foto: AFP/Scanpix
Ostapenko guvusi nopietnu traumu; par treniņiem pagaidām jāaizmirst
Citi sporta veidi
2018. gada 27. oktobris, 12:54

Ostapenko guvusi nopietnu traumu; par treniņiem pagaidām jāaizmirst

Jauns.lv / LETA

Talantīgā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko guvusi plaukstas locītavas traumu, kā rezultātā viņa nevarēs trenēties vismaz astoņas nedēļas, Sportacentrs.com atklājusi viņas mamma un trenere Jeļena Jakovļeva.

Pēc gūtās traumas Ostapenko nedrīkst trenēties astoņas nedēļas, no kurām divas jau ir pagājušas. Jakovļeva atklāj, ka sākumā bijusi miktotrauma, taču tā palielinājusies un magnētiskajā rezonansē atklājies, ka trauma ir diezgan nopietna.

Ostapenko trenere Sportacentrs.com pastāstīja, ka Aļona regulāri dodas pie ārstiem uz pārbaudēm, bet magnētiskās rezonanses rezultātus skatījušies četri dažādi ārsti. Tā kā trauma ir nopietna, Aļona atteikusies no dalības sezonas otrā astotnieka finālturnīrā. 

Iespējams, pauze būs nepieciešama garāka. Jakovļeva nenoliedz, ka plaukstas locītavas trauma varētu ietekmēt arī nākamās sezonas sākumu.

Jau vēstīts, ka Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.