foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
21 gadu vecais Makdeivids turpina rezultatīvo sezonu un tiek pie NHL rekorda
Konors Makdeivids kļuva par pirmo NHL spēlētāju vēsturē, kurš piedalījies pirmajos deviņos komandas vārtu guvumos, atzīmējoties ar precīzu metienu vai rezultatīvu piespēli.
Hokejs
2018. gada 17. oktobris, 10:48

21 gadu vecais Makdeivids turpina rezultatīvo sezonu un tiek pie NHL rekorda

LETA

Kanādas hokeja zvaigzne Konors Makdeivids otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā mačā tika pie rekorda un palīdzēja Edmontonas "Oilers" vienībai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Oilers" pretinieku laukumā ar 5:4 (1:3, 0:1, 3:0, 1:0) papildlaikā apspēlēja Vinipegas "Jets" hokejistus.

Pašlaik 21 gadu vecais komandas kapteinis Makdeivids šajā mačā kļuva par pirmo NHL spēlētāju vēsturē, kurš piedalījies pirmajos deviņos komandas vārtu guvumos, atzīmējoties ar precīzu metienu vai rezultatīvu piespēli.

Kopumā šajā spēlē viņš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm un līdz šim bija piedalījies pirmajos deviņos savas komandas vārtu guvumos pēc kārtas, taču šī sērija pārtrūka spēles pret "Jets" papildlaikā, kad uzvaras vārtus guva Darnels Nērss.

Makdeividam izdevās pārspēt iepriekšējo Detroitas "Red Wings" hokejista Edama Outsa rekordu, kas tika uzstādīts 1986.gadā, par ko pats kanādiešu hokejists nebija lielā sajūsmā. "Manuprāt, šis nav rekords ar ko es varētu lepoties. Tā tas šobrīd vienkārši ir - izmantojām savas vārtu gūšanas iespējas un varam aizmirst par šo spēli."

"Oilers" šobrīd pēc pirmajām četrām spēlēm guvusi divas uzvaras, ieņemot 13.pozīciju Rietumu konferencē.

Citos dueļos Ņūdžersijas "Devils" guva ceturto panākumu tikpat spēlēs, ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspējot Dalasas "Stars" vienību.

"Devils" šobrīd ir vienīgā komanda NHL, kas šosezon vēl nav zaudējusi nevienu maču, turklāt tas Ņūdžersijas komandai ļauj ieņemt trešo vietu Austrumu konferencē, jo aizvadīts par trim spēlēm mazāk kā Toronto "Maple Leafs", kas zaudējusi vienreiz, un Karolīnas "Hurricanes", kas cietusi trīs neveiksmes.

Savukārt Ņujorkas "Rangers" ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kolorado "Avalanche", bet vēl uzvaru "bullīšos" otrdien izcīnīja Filadlefijas "Flyers", kas ar 6:5 (0:1, 5:2, 0:2, 0:0, 1:0) uzveica Floridas "Panthers".

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons otrdien izcēlās ar četriem spēka paņēmieniem viņa pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" zaudējumā ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) pret aizvadītās sezonas finālisti Vegasas "Golden Knights".

Austrumu konferences līderpozīcijā ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir "Maple Leafs", bet Rietumos ar desmit punktiem sešos mačo vadībā ir "Predators".

Tikmēr Girgensona pārstāvētā "Sabres" sezonas ievadā sešās spēlēs iekrājusi sešus punktus, kas tai dod desmito vietu Austrumu konferencē.

NHL šī ir 102.sezona. Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par Stenlija kausa ieguvēju tika kronēta Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā pārspēja NHL debitanti Vegasas "Golden Knights".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās