foto: AFP/Scanpix/LETA
Hokejista karjeru noslēdzis 17 sezonas NHL aizvadījušais uzbrucējs Hartnels
"17 gadi NHL ir labākais darbs, ko es varēju vēlēties," paziņojot par karjeras beigām norādīja Hartnels.
Hokejs
2018. gada 2. oktobris, 10:43

Hokejista karjeru noslēdzis 17 sezonas NHL aizvadījušais uzbrucējs Hartnels

LETA

Par hokejista karjeras noslēgšanu paziņojis 36 gadus vecais uzbrucējs Skots Hartnels, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīja 17 sezonas.

Savulaik Hartnelu 2000.gada NHL draftā ar augsto sesto numuru izvēlējās Nešvilas "Predators", kuras rindās viņš aizvadīja septiņas sezonas, taču uzbrucējs paguva uzspēlēt arī Filadelfijas "Flyers" un Kolumbusas "Blue Jackets" vienībās.

Iepriekšējā sezonā viņš "Predators" sastāvā 62 spēlēs guva 13 vārtus un 11 reizes asistēja partneriem, savukārt NHL karjerā viņš aizvadīja 1249 spēles, kurās iemeta 327 vārtus un izdarīja 380 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš 99 spēlēs guva 19 vārtus un 28 reizes asistēja komandas biedriem.

"17 gadi NHL ir labākais darbs, ko es varēju vēlēties. Man pietrūks spēles, līdzjutēju, ceļošanas, viesnīcu, pirmspēles sagatavošanās procesa un citu lietu, kuras vienmēr atcerēšos," paziņojot par karjeras beigām norādīja Hartnels.

Viņš pēc iepriekšējās sezonas kļuva par brīvo aģentu un vēl maijā paziņoja, ka vēlas spēlēt arī nākamajā sezonā, tomēr pienācīgu līguma piedāvājumu hokejists nesagaidīja. Tāpat viņa ģimenē maija beigās piedzima dēls, līdz ar to Hartnels vēlas vairāk laika veltīt viņam.

NHL jaunā sezona sāksies trešdien.