foto: AP/Scanpix/LETA
Dāvis Bertāns: "Uzskatu, ka nākamsezon būtu ļoti objektīvi, ja es spēlētu vidēji 20 minūtes mačā"
"Es nekad nebūtu priecīgs, ja pelnītu lielu naudu, bet sēdētu uz rezervistu soliņa," atklāja Bertāns.
Basketbols
2018. gada 18. septembris, 13:50

Dāvis Bertāns: "Uzskatu, ka nākamsezon būtu ļoti objektīvi, ja es spēlētu vidēji 20 minūtes mačā"

LETA

Nākamajā sezonā spēlēt vidēji 20 minūtes mačā būtu objektīvi, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Bertāns šovasar ar "Spurs" pagarināja līgumu uz diviem gadiem par kopējo summu 14,5 miljoni dolāru (12,4 miljoni eiro).

"Es nekad nebūtu priecīgs, ja pelnītu lielu naudu, bet sēdētu uz rezervistu soliņa," Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" atklāja Bertāns. "Visu to laiku, kas man vēl ir atlicis kā profesionālam basketbolistam, gribu maksimāli izbaudīt, tādēļ es labprātāk piekristu piedāvājumam saņemt mazāku algu un lielāku spēles laiku, nevis otrādi."

Starpsezonā "Spurs" vienību pameta Bertāna pozīcijas spēlētājs Kails Andersons, kurš devās uz Memfisas "Grizzlies"

"Pēc Andersona aiziešanas ir atbrīvojušās vairāk minūtes tādam spēlētājam kā man," sacīja basketbolists. "Uzskatu, ka tiešām labi sevi parādīju pagājušās sezonas laikā gan regulārajā čempionātā, gan izslēgšanas spēlēs. Vēl pēc tam, kad devos parakstīt līgumu ar komandu, satiku Popoviču un viņš teica, ka "play-off" cīņās labi spēlēju aizsardzībā un, tā turpinot, iespējas uzbrukumā atnāks pašas no sevis."

Tāpat Bertāns uzskata, ka nākamsezon viņa lomai "Spurs" komandā vajadzētu nostabilizēties. "Ja es laukumā neizskatīšos klibs vai netaisīšu problēmas, domāju, ka mana loma nākamajā sezonā būs stabilāka. Uzskatu, ka nākamsezon būtu ļoti objektīvi, ja es spēlētu vidēji 20 minūtes mačā.

"Līdz šim manā karjerā nebija gadījies, ka es spēju tikt cauri situācijām, kad man īsti neuzticas," aizvadīto sezonu raksturoja latvietis. "Nākot uz spēlēm, nezināju, kāds būs mans spēles laiks, taču spēju ar to tikt galā. Pirmajā gadā tas bija mazāk jūtams, bet otrajā gaidīju lielāku lomu, kuras nebija. Līdz ar to pielāgojos situācijai, lai būtu gatavs spēlēt tad, kad man tika dotas iespējas."

Jau ziņots, ka "Spurs" šovasar veica lielāko maiņas darījumu starpsezonā, aizmainot komandas zvaigzni Kavai Lenardu uz Toronto "Raptors", kurš uz Kanādas pilsētu pārcēlās kopā ar Deniju Grīnu. Savukārt "Raptors" pretējā virzienā nosūtīja savu kādreizējo līderi Demaru Derozanu un austrieti Jakobu Peltlu, kā arī 2019.gada pirmās kārtas drafta izvēli.

"Domāju, ka šajā situācijā iegūt pretī tik labu spēlētāju nebija viegli," pauda Bertāns. "Esam ieguvuši elites klases spēlētāju, kā arī Peltlu, kurš iepriekš sevi labi parādījis, tādēļ domāju, ka izvērtusies visai laba situācija no tā, kas vienu brīdi notika. Domāju, ka šosezon mūsu komanda ir pat nedaudz spēcīgāka nekā pagājušajā sezonā."

Tāpat "Spurs" šķīrās no pieredzējušā un ilggadējā vienības franču saspēles vadītāja Tonija Pārkera, kurš pievienojās Šarlotes "Hornets" vienībai.

"Bija diezgan liels šoks, ka Pārkers pameta komandu. Viņš joprojām ir augsta līmeņa spēlētājs, kurš var palīdzēt izcīnīt uzvaras, tādēļ uzskatu, ka abām pusēm tas bija labākais lēmums, jo Pārkers Šarlotē spēlēs tuvu 30 minūtēm un rādīs labu sniegumu," uzskata Bertāns.

Aizvadītajā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savukārt Sanantonio vienība Rietumu konferencē finišēja septītajā vietā, bet cieta neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, atzīstot nākamās čempiones Goldensteitas "Warriors" pārākumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kopumā Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 144 spēles, kurās vidēji iemetis 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs".

Savas karjeras laikā Bertāns ir spēlējis ne tikai Latvijā, bet arī Slovēnijā, Serbijā un Spānijā.