foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Spānijas Antidopinga aģentūrai aizdomas, ka krievu futbola zvaigzne Čeriševs lietojis dopingu
Krievu futbolists Deniss Čeriševs.
Futbols
2018. gada 11. septembris, 17:58

Spānijas Antidopinga aģentūrai aizdomas, ka krievu futbola zvaigzne Čeriševs lietojis dopingu

Jauns.lv / LETA

Spānijas Antidopinga aģentūrai (AEPSAD) radušās aizdomas, ka krievu futbolists Deniss Čeriševs varētu būt lietojis dopingu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čeriševs visu savu futbolista karjeru pavadījis Spānijā, profesionāļa gaitas sākot slavenajā Madrides "Real" sistēmā. 27 gadus vecais pussargs šobrīd pārstāv spāņu klubu "Valencia", bet vasarā Pasaules kausa izcīņā bija vadošais Krievijas izlases futbolists, gūstot četrus vārtus un palīdzot savai izlasei aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

"Esam uzsākuši izmeklēšanu sadarbībā ar Krievijas Antidopinga aģentūru (RUSADA) un Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) par iespējamo Čeriševa dopinga lietošanu," ziņu aģentūrai DPA atklāja AEPSAD.

Pats futbolists gan kategoriski noliedzis šādu informāciju. "Ļoti labi apzinos, ka neesmu pārkāpis noteikumus un esmu tīrs," krievu medijam "R-Sport" pauda Čeriševs. "Domāju, ka šī situācija drīz vien atrisināsies. Nav patīkami, ka kaut kas tāds ir par mani uzrakstīts, bet es par to nesatraucos un koncentrējos tam, lai sasniegtu labus rezultātus klubā un valstsvienībā."

Pagājušajā gadā Čeriševa tēvs nāca klajā ar paziņojumu, ka futbolistam savā iepriekšējā darba vietā "Villarreal" vienībā, iespējams, tika veiktas augšanas hormonu injekcijas, bet Čeriševs atzina, ka viņa tēva teiktais ticis pārprasts.

Krievijas izlases sastāvā viņš nospēlējis 18 spēles, gūstot piecus vārtus, bet šosezon no trīs spēlēm "Valencia" rindās viņš laukumā izgājis divās un guvis vienus vārtus.