foto: AP/Scanpix/LETA
Nadals teju piecu stundu cīņā pārspēj Tīmu un iekļūst ASV atklātā čempionāta pusfinālā
Rafaels Nadals izcīnījis smagu uzvaru.
Citi sporta veidi
2018. gada 5. septembris, 11:01

Nadals teju piecu stundu cīņā pārspēj Tīmu un iekļūst ASV atklātā čempionāta pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals trešdien spraigā teju piecu stundu mačā sasniedza ASV atklātā čempionāta pusfinālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdaļfināla duelī ATP ranga līderis Nadals četru stundu un 54 minūšu ilgā cīņā ar 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4:7), 7-6 (7:5) pārspēja ar devīto numuru izlikto austrieti Dominiku Tīmu.

Nadals piedzīvoja katastrofālu pirmo setu, zaudējot ar 0-6, kam sekoja divas uzvaras setos pēc kārtas. Tīms gan atspēlējās un spraigā izšķirošajā setā spānis guva virsroku taibreikā.

Spānijas tenisists ASV atklātā čempionāta pusfinālu sasniedzis septīto reizi karjerā, bet šajā turnīrā pratis uzvarēt trīs reizes. Nadals savas karjeras laikā uzvarējis kopumā 17 reizes, bet 11 no tām bijušas Francijas atklātajā čempionātā uz māla seguma.

Pusfinālā Nadals tiksies ar ranga trešo numuru Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, kurš otrdien ar 6-7 (5:7), 6-3, 7-6 (7:4), 6-2 uzveica mājinieku Džonu Isneru, kurš reitingā ieņem 11.pozīciju

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sieviešu turnīra ceturtdaļfinālā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru, trešdien ar 6-4, 6-3 pārspēja planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Līdz ar to VIljamsa pusfinālā tiksies ar Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu, kura pasaules rangā ir 18.vietā, bet turnīrā izlikta ar 19.numuru

Sevastova pusfinālu kādā no "Grand Slam" turnīriem sasniegusi pirmo reizi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta arī turnīrā, trešās kārtas mačā piekāpās slavenajai Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās