foto: Reuters/Scanpix/LETA
FOTO: astotā daļa Horvātijas sagaida savus varoņus Zagrebas ielās
Horvātijas futbolistu paveiktais Pasaules kausa sajūsmina daudzus.
Futbols
2018. gada 17. jūlijs, 12:55

FOTO: astotā daļa Horvātijas sagaida savus varoņus Zagrebas ielās

Jauns.lv

Horvātijas futbola valstsvienību, atgriežoties mājās no Krievijā notikušā Pasaules kausa, kur tika izcīnītas sudraba medaļas, Zagrebas ielās sagaidīja vairāk nekā 550 000 tūkstoši futbola līdzjutēju, kas ir vairāk nekā astotā daļa aptuveni četriem miljoniem šīs valsts iedzīvotāju.

Zagrebas ielas šādus cilvēku pūļus nebija pieredzējušas kopš 1994. gada, kad šajā Balkānu valstī ieradās katoļu baznīcas galvas Romas pāvests Jānis Pāvils II.

Horvātu futbolisti dzimtenē tika uzņēmti kā varoņi. Viņiem bija nepieciešamas četras stundas, lai aizbrauktu no lidostas līdz Zagrebas centram, jo valstsvienības krāsās tērpti un ar valsts simboliku rokās cilvēku pūļi viņus nepārtraukti sveica. Autobusu, kurā pārvietojās nācijas spīdekļi, rotāja uzraksts "Ugunīgā sirds - Horvātijas lepnums. Sportistus fani sagaidīja ar triumfa saukļiem, kliedzieniem, dziesmām un svilpieniem.

Astotā daļa Horvātijas sagaida savus varoņus Zagrebas ielās

Horvātijas futbola valstsvienību, atgriežoties mājās no Krievijā notikušā Pasaules kausa, kur tika izcīnītas sudraba medaļas, Zagrebas ielās sagaidīja vairāk nekā ...

gallery icon

Ierodoties Zagrebas centrā, Bana Jelačiča laukumā, futbolistus sagaidīja uguņošana, bet vēlāk sportisti kopā ar līdzjutējiem vienojās kopīgā himnas dziedāšanā.

Interesanti, ka premjers Andrejs Plenkovičs bija lūdzis darba devējus atļaut saviem darbiniekiem apmeklēt šo futbola valstsvienības sagaidīšanas pasākumu, bet Horvātijas dzelzceļš biļetes uz Zagrebu no ikvienas vietas un atpakaļ tirgoja par puscenu.

Francija gavilē, svin un priecājas par izcīnīto uzvaru

gallery icon

Jau ziņots, ka svētdienas vakarā ļoti rezultatīvā Pasaules kausa finālmačā horvāti ar 2:4 bija spiesti atzīt Francijas futbolistu pārsvaru.

Tūkstoši līdzjutēju Parīzē sagaida jaunos pasaules čempionus

Tūkstošiem līdzjutēju pirmdien Parīzē sagaidīja Pasaules kausu ieguvušos Francijas izlases futbolistus, kuriem par godu tika sarīkota svētku parāde Elizejas laukos, ...

gallery icon

Horvātija, kas nav lielāka par Latviju (56 594 m2 pret 64 589 m2) kļuvusi par teritorijas ziņā otru mazāko valsti, kas spējusi iekļūt Pasaules kausa finālā. Vienīgā vēl mazākā, kas to spējusi paveikt ir Nīderlande (41 543 m2), kura spēlēj 1974. un 1978. gada finālos, kur piekāpās gan Rietumvācijai, gan Argentīnai.