foto: Edijs Pālens/LETA
Šmēdiņš/Samoilovs Portugālē latviešu derbijā uzvar Pļaviņu/Toču
Šmēdiņš/Samoilovs svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:14).
Citi sporta veidi
2018. gada 7. jūlijs, 22:43

Šmēdiņš/Samoilovs Portugālē latviešu derbijā uzvar Pļaviņu/Toču

LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs sestdien Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu notiekošajā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā ceturtdaļfinālā pārspēja valsts otro numuru Mārtiņu Pļaviņu/Edgaru Toču.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šmēdiņš/Samoilovs svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:14). Līdz ar zaudējumu Pļaviņš/Točs turnīru noslēdza dalītā piektā vietā.

Šmēdiņš/Samoilovs turnīrā izlikti ar ceturto numuru, bet Pļaviņam/Točam bija 11.numurs.

Pusfinālā Šmēdiņš/Samoilovs svētdien spēkosies ar Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru no Vācijas, kuri izlikti ar 19.numuru. Jūnija beigās viņi ar vāciešiem tikās Varšavas četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā, izcīnot uzvaru divos setos.

Pusfināla mačs iecerēts plkst.14 un tas iekļauts kanāla "Best4Sport TV" programmā.

Kā vēstīts, abi Latvijas dueti savās apakšgrupās izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka sestdien no otrās kārtas jeb astotdaļfināla. Šmēdiņš/Samoilovs tajā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:15) pārspēja turkus Muratu Giginolu un Volkanu Gegtepi, kuri turnīrā bija izlikti ar 28.numuru, bet Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār sacensību 15.numuru Diasu Nadiru un Serhio Bajardu.

Piektdien zaudējumu astotdaļfinālā cieta Anastasija Kravčenoka un Tīna Laura Graudiņa, kuras turnīru noslēdza dalītā devītā vietā. Pirms tam trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas sieviešu duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja izšķirošajā - otrajā - kārtā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Šmēdiņš/Samoilovs izcīnīja bronzu Polijas galvaspilsētā Varšavā notikušajā četru zvaigžņu posmā. Vēl martā viņi ieguva bronzu ASV notikušajā Fortloderdeilas piecu zvaigžņu turnīrā, kamēr maijā Latvijas duets bija ceturtais citā ASV notikušajā turnīrā Hantingtonbīčā, kam savukārt bija piešķirtas četras zvaigznes.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās