foto: Ekrānuzņēmums
Zviedrijas izlases hokejistus mājās sagaida tūkstošiem fanu
Zviedrijas izlases hokejistus mājās sveica tūkstošiem fanu.
Hokejs
2018. gada 21. maijs, 22:11

Zviedrijas izlases hokejistus mājās sagaida tūkstošiem fanu

Jauns.lv

Tūkstošiem fanu piepildīja Stokholmas centru, lai sagaidītu mājās Zviedrijas hokeja izlases spēlētājus, kurus Kopenhāgenā kronēja par pasaules čempioniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēlētāji ar faniem pārrunāja saspringto finālmaču, kurā Zviedrijas izlasei pēcspēles metienos izdevās pārspēt Šveici.

Zviedrijas izlases fans Leo Svanbergs saka: "Ko, lai es saku. Tas ir brīnišķīgi. Mums bija fantastisks čemionāts, tas ir tik forši. Kaimiņi noteikti nav priecīgi par mani."

foto: Ekrānuzņēmums
Zviedrijas izlases hokejistus mājās sveica tūkstošiem fanu.

Zviedrijas hokeja izlase svētdien Dānijā notikušā pasaules čempionāta finālā ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Šveici, nosargājot pērn iegūto titulu.

Zviedrijas izlases labā vārtus pamatlaikā iemeta Gustavs Nīkvists un Mika Zibanejads, kamēr šveiciešiem izcēlās Nino Nīderreiters un Timo Meiers.

Savukārt uzvaru "bullīšos" zviedriem nodrošināja viens no komandas līderiem Filips Forsbergs.

Latvijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā tiekas ar Zviedriju

Latvijas hokeja izlase Kopenhāgenā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiekas ar spēcīgo Zviedrijas valstsvienību, kura šajās meistarsacīkstēs aizstāv pērn izcīnīto titulu.

gallery icon
153

Zviedrijas hokeja izlase šajā čempionātā tā arī neizjuta zaudējuma rūgtumu, uzvarot visās desmit spēlēs. Apakšgrupā zviedri uzvarēja visās septiņās cīņās, vienīgi pret slovākiem maču nenoslēdzot pamatlaikā. Savukārt ceturtdaļfinālā pērnā gada čempione Zviedrija ar 3:2 pārspēja Latviju, kas spēcīgajai pretiniecei izrādīja cienījamu pretestību, bet pēc tam tika gūta viegla uzvara 6:0 pār ASV.

Zviedrija par pasaules čempioni kronēta 11 reizes. Tāpat zviedriem pasaules čempionātos ir 17 sudraba un 16 bronzas medaļas.