foto: Reuters/Scanpix/LETA
Beļģijas futbola izlasē neatrodas vieta šīs sezonas labākajam AS "Roma" futbolistam
Radža Naingolans aizvadījis spilgtu sezonu, tomēr tas viņam nepalīdzēja iekļūt Beļģijas izlases sastāvā.
Futbols
2018. gada 21. maijs, 15:08

Beļģijas futbola izlasē neatrodas vieta šīs sezonas labākajam AS "Roma" futbolistam

LETA

Beļģijas futbola izlasei Pasaules kausa finālturnīrā nepalīdzēs viens no labākajiem Itālijas komandas "AS Roma" spēlētājiem Radža Naingolans.

Valstsvienības galvenais treneris Roberto Martiness izsvītrojis vienu no labākajiem beļģu centra pussargiem Radžu Naingolanu no kandidātu saraksta, pamatojoties ar to, ka viņš neiederas pašreizējā izlases taktiskajā sistēmā.

"Man ir jāizmanto specifiska taktiskā shēma, kas strādā. Es nevaru izmantot Radžu kā otrās lomas spēlētāju," izteicās Martiness. "Tas ir skumjš un sarežģīts lēmums. Viņš ir ļoti meistarīgs spēlētājs un tika atzīts par šīs sezonas Romas komandas labāko futbolistu, bet es pieņēmu šādu lēmumu taktisku apsvērumu dēļ."

Pašlaik 30 gadus vecais Naingolans ir aizvadījis 30 spēles Beļģijas izlasē un guvis sešus vārtus, bet ar Martinesu viņam allaž ir bijušas ne tās labākās attiecības.

Tāpat Naingolans pēdējās sezonās ir stabils Itālijas vienības "AS Roma" pamatsastāva spēlētājs. Šosezon viņš palīdzēja savai komandai aizkļūt līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam, kurā gan Romas klubs izstājās pret Anglijas vienību "Liverpool". Atbildes spēlē Naingolans guva divus vārtus.

Paredzams, ka galīgajā sastāvā tiks iekļauts 21 gadu vecais centra pussargs Jūri Tilemans, kurš pārstāv Francijas klubu "Monaco" un bija tiešais Naingolana konkurents uz vietu sastāvā.

Savukārt šādu Martinesa lēmumu asi kritizējis kādreizējais beļģu futbolists Filipe Alberts, sakot, ka šādi lēmumi nekādā veidā nepalīdzēs Beļģijai uzvarēt Pasaules kausā. "Mēs būsim vienīgā izlase, kas uz turnīru brauks bez viena no labākajiem spēlētājiem pasaulē."

Tikmēr paplašinātajā kandidātu sarakstā šobrīd iekļauti pieredzējušie aizsargi - 32 gadus vecais Anglijas komandas Mančestras "City" aizsargs Vensāns Kompanī un viņa vienaudzis no Spānijas kluba "Barcelona" Tomass Vermālens, kuriem pilnvērtīgas sezonas liedza aizvadīt savainojumu likstas.

Jau vēstīts, ka Beļģijas futbola izlases galvenais treneris Martiness pagarināja līgumu ar valstsvienību vēl uz diviem gadiem.

Spāņu trenerim līgums bija spēkā līdz 2020.gadam, taču tas priekšlaicīgi tika pagarināts vēl līdz 2022.gadam, kad Pasaules kausa izcīņa risināsies Katarā.

Valstsvienībām sastāvi Pasaules kausam jānosauc līdz 4.jūnijam. Beļģijas izlase šajā turnīrā spēlēs G grupā kopā ar Angliju, Panamu un Tunisiju.