foto: Sputnik/Scanpix/LETA
ASV izlases līderis Patriks Keins atzīts par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju
Patriks Keins aizvadīja individuāli spilgtu pasaules čempionātu.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. maijs, 00:37

ASV izlases līderis Patriks Keins atzīts par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju

LETA

ASV izlases līderis Patriks Keins svētdien tika atzīts par Dānijā notikušā pasaules čempionāta vērtīgāko hokejistu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka svētdien par pasaules čempioni otro gadu pēc kārtas tika kronēta Zviedrija, kas Kopenhāgenā ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Šveici. Tikmēr ASV izlase guva bronzu, jo ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) pārspēja Kanādu.

Par vērtīgāko turnīra spēlētāju kļuva Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Keins, kurš šī gada pasaules čempionātā desmit spēlēs iemeta astoņus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas hokeja izlase šajā čempionātā tā arī neizjuta zaudējuma rūgtumu, uzvarot visās desmit spēlēs. Apakšgrupā zviedri uzvarēja visās septiņās cīņās, vienīgi pret slovākiem maču nenoslēdzot pamatlaikā. Savukārt ceturtdaļfinālā pērnā gada čempione Zviedrija ar 3:2 pārspēja Latviju, kas spēcīgajai pretiniecei izrādīja cienījamu pretestību, bet pēc tam tika gūta viegla uzvara 6:0 pār ASV.

Zviedrija par pasaules čempioni kronēta 11 reizes. Tāpat zviedriem pasaules čempionātos ir 17 sudraba un 16 bronzas medaļas.

Šveicei pasaules čempionātos ir trīs sudraba un sešas bronzas medaļas. Iepriekšējo reizi Šveices godalgās bija pirms pieciem gadiem, kad izcīnīja sudrabu, pēc 60 gadu pārtraukuma kāpjot uz goda pjedestāla. Savu pirmo sudrabu Šveice izcīnīja 1935.gadā, bet toreiz medaļnieces tika noskaidrotas grupu turnīrā, nevis izslēgšanas spēlēs.

No ceturtdaļfinālu nepārvarējušajām komandām piekto vietu ieņēma Somija, sestā bija Krievija, septītajā pozīcijā ierindojās Čehija, bet pirmo astotnieku noslēdza Boba Hārtlija vadītā Latvija. Aiz pirmā astotnieka sekoja Slovākija, Dānija, Vācija, Francija, Norvēģija, Austrija, Baltkrievija un Dienvidkoreja. Pēdējās divas kā savu apakšgrupa vājākās komandas pameta augstāko divīziju un nākamajā gadā spēlēs pirmās divīzijas A grupā.

Baltkrievijas un Dienvidkorejas vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.