Hokejs
2018. gada 18. maijs, 11:15

Latvijas izlases fani Kopenhāgenā pie arēnas sagaida mūsu varoņus

Jauns.lv

Hokeja līdzjutēji pēc pasaules čempionāta mača starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām sagaida spēlētājus pie "Royal arena" arēnas Kopenhāgenā.

Hokeja fani Kopenhāgenā pie arēnas sagaida mūsu varoņus

Hokeja līdzjutēji pēc pasaules čempionāta spēles hokejā starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām sagaida spēlētājus pie "Royal arena" arēnas Kopenhāgenā.

gallery icon
54

Līdzjutēji, par spīti zaudējumam, jautrā noskaņojumā pie arēnas sagaidīja mūsu varoņus un izmantoja iespēju nofotografēties ar hokejistiem, kā arī pārmīt dažus vārdus un pateikties par sagādātajām emocijām visa čempionāta laikā.

Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

Latvijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā tiekas ar Zviedriju

Latvijas hokeja izlase Kopenhāgenā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiekas ar spēcīgo Zviedrijas valstsvienību, kura šajās meistarsacīkstēs aizstāv pērn izcīnīto titulu.

gallery icon
153

Latvijas izlases rindās vārtus šajā mačā iemeta Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kamēr zviedriem izcēlās Filips Fošbergs, Viktors Arvidsons un Olivers Ēkmans-Lāšons.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.