foto: Edijs Pālens/LETA
Debitants Rubīns: "Par pasaules čempionātu es sapņoju jau kopš bērnības"
"Jūtos lieliski, jo izdzīvoju to sapni, kad pirmo reizi esi pasaules čempionātā," atklāja Rubīns.
Hokejs
2018. gada 9. maijs, 20:32

Debitants Rubīns: "Par pasaules čempionātu es sapņoju jau kopš bērnības"

LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns šajās dienās piepilda savu bērnības sapni, jo jau no mazotnes viņš sapņojis par dalību pasaules čempionātā, tagad šo sapni arī piepildot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban 20 gadus vecais augumā raženais (1,94 metri) Rubīns trīs pasaules čempionāta mačos ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības rādītāju +2, kas ir labākais komandā.

"Jūtos lieliski, jo izdzīvoju to sapni, kad pirmo reizi esi pasaules čempionātā. Sajūtas ir apbrīnojamas, tāpēc nav par ko sūdzēties," otrdien pēc treniņa sacīja aizsargs, kurš laukumā bijis vidēji 13 minūtes un 34 sekundes spēlē.

Tiesa, par šo pasaules čempionātu viņš sācis domāt tikai tad, kad sapratis, ka izcīnījis vietu komandā.

"Vēl Rīgā par čempionātu nedomāju, jo sākumā bija jātiek sastāvā. Par pasaules čempionātu es sapņoju jau no bērnības. Protams, ir nedaudz citādāk kā biju iedomājies, bet es nesūdzos, viss ir kārtībā, galvenais ir labi spēlēt," norādīja Rubīns, kurš līdz šim tik augstā līmenī nebija spēlējis.

Iepriekšējās divas sezonas Rubīns aizvadīja Rietumu Hokeja līgā (WHL) Kanādā, kas ir viena no trim vadošajām kanādiešu hokeja junioru līgām, kuras tiek uzskatītas par vadošajām pasaulē.

"Pasaules čempionātā līmenis ir ļoti augsts, jo apzinies, ka spēlē pret pasaules labākajiem hokejistiem, tāpēc ir jātiek viņiem līdzi un jāspēlē. Savulaik Zviedrijā jau uzspēlēju pieaugušo hokejā, taču sanāca, ka uz diviem gadiem atgriezos junioros, kas gan ir nācis tikai par labu. Tagad esmu atpakaļ profesionālajā hokejā. Kanādā gāja labi, jo spēlēju pasaules labākajā junioru līgā, kur diezgan daudz iemācījos un domāju, ka tas bija pareizs lēmums," par divām sezonām Medisinhetas "Tigers" komandā sacīja Rubīns.

Viņš apzinās, ka sevi no labākās puses parādot pasaules čempionātā, viņš var veikt nākamo soli karjerā, taču pagaidām par nākotnes plāniem nedomā.

"Par visiem 100% fokusējos pasaules čempionātam un domāju tikai par to, lai tas komandai un man būtu labs," skaidroja hokejists.

Mačā pret Dienvidkoreju pēc viņa piespēles Gints Meija atklāja spēles rezultātu, kas ļāva komandai noņemt spriedzi un turpinājumā spēlēt nedaudz atbrīvotāk.

"Ripa lēkāja, taču izdevās to apstādināt un pamanīju, ka Meija ir ieskrējies. Iedevu piespēli un tobrīd izskatījās, ka Gintam viss laukums ir brīvs, taču aizsargs paguva pieslēgties. Tomēr Gints parādīja savu individuālo meistarību un iemeta golu. Protams, klusībā cerēju, ka tikšu pie kāda punktiņa un tagad tas arī ir piepildījies. Arī man pašam pret norvēģiem bija divas iespējas. Galvenais ir mest pa vārtiem, tad var arī iekrist, nemetot, tad nekā nebūs," gandarīts par spēli ar Dienvidkoreju bija Rubīns.

Pretinieki otrdien spēlēja ļoti rupji, taču tas Latvijas izlasei nebija pārsteigums.

"Korejieši zaudēja ar 0:4, taču cerēja, ka šādi mainīs spēles gaitu. Arī viņi gribēja uzvarēt. Jā, arī mēs pret Somiju gribējām uzvaru, taču mēs neesam tādi, kas tāpēc pretiniekiem lauzīs kājas. Viņi bija diezgan rupji, bet ko darīt, tāds ir tas hokejs. Ar to jārēķinās, ka būs pretinieki, kas spēles gaitu mēģinās mainīt tieši šādā veidā. Korejiešiem tas nesanāca, jo mēs neatbildējām, kas bija treneru norādījums," iepriekšējās cīņas nianses atklāja Rubīns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs jau ceturtdien pret spēcīgo ASV izlasi, kura turnīru sākusi ar trim uzvarām tikpat spēlēs.

"Amerikāņiem ir daudz pazīstami uzvārdi no NHL. Viņi demonstrē ātru hokeju un tur ir vieni no pasaules labākajiem spēlētājiem. Pret kanādiešiem esam jau spēlējuši, amerikāņi spēlē līdzīgi. Būs interesanta spēle, kurai kārtīgi jāsagatavojas. Pirms tam spēlējām arī pret Somiju, kuri mums parādīja, kā jāspēlē. Tā bija laba mācība, jo redzējām uz ko varam tiekties," teica Rubīns.

Latvijas izlases uzdevums pirms pasaules čempionāta bija cīnīties par uzvaru katrā spēlē, taču klusībā visi tāpat domā par tikšanu ceturtdaļfinālā, kas tagad ieguvis jau krietni reālākas aprises.

"Protams, ceturtdaļfināls ir mūsu galvenais mērķis, bet, lai tur tiktu, ir jāuzvar spēles un jātiek pie punktiem. Vienalga pret ko spēlēsim ir jācīnās par uzvaru, bet pie tās varēs tikt pareizi spēlējot un izpildot treneru uzdevumus," pasaules čempionāta debitants Rubīns uzsvēra, ka Latvijas izlasei svarīgākās cīņas vēl priekšā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā B apakšgrupas turnīrā Herningā ir izcīnījusi trīs uzvaras divos mačos un ar pieciem punktiem ieņem ceturto vietu. Vispirms Boba Hārtlija trenētā izlase ar 3:2 papildlaikā uzvarēja Norvēģiju, tad sekoja klupiens ar 1:8 pret Somiju, savukārt otrdien ar 5:0 tika pieveikta pasaules čempionāta elites divīzijas debitante Dienvidkoreja.

Latvijas un ASV izlases Herningā tiksies ceturtdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība sestdien spēlēs ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Somija, astoņi punkti ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.