foto: Edijs Pālens/LETA
Pasaules čempionātā tā arī neuzspēlējušais Batņa devies atpakaļ uz Latviju
Rīgas "Dinamo" jaunais uzbrucējs Oskars Batņa pasaules čempionātā pie debijas tā arī netika.
Hokejs
2018. gada 9. maijs, 14:06

Pasaules čempionātā tā arī neuzspēlējušais Batņa devies atpakaļ uz Latviju

Jauns.lv / LETA

Pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlases rindās tā arī neuzspēlējušais uzbrucējs Oskars Batņa trešdien atstājis komandas nometni un devies atpakaļ uz Rīgu, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Batņa sākumā tika iekļauts Latvijas izlases sākotnējā sastāvā dalībai pasaules čempionātā un kopā ar komandu devās uz Dāniju. Tiesa, sastāvā tika iekļauti 26 spēlētāji un klāt tam nāca arī uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš, ieradies no Ziemeļamerikas, valstsvienības rindas papildinās trešdien. Planētas meistarsacīkstēm maksimums drīkst pieteikt 25 hokejistus.

Pašlaik 23 gadus vecais centra uzbrucējs Batņa iepriekšējo sezonu pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", 34 spēlēs izceļoties ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Trešdien uz Latviju devies arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuram otrdien cīņā pret Dienvidkoreja ar ripu trāpīja pa seju, laužot vaiga kaulu. Viņam vēl gaidāma operācija, bet pasaules čempionāts hokejistam ir noslēdzies.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Somija, astoņi punkti ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.