foto: AP/Scanpix/LETA
Lietuviešu vārtsargs Armalis neturpinās spēlēt Rīgas "Dinamo"
Nu jau bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Mants Armalis.
Hokejs
2018. gada 7. maijs, 13:41

Lietuviešu vārtsargs Armalis neturpinās spēlēt Rīgas "Dinamo"

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonu aizvadījušais lietuviešu vārtsargs Mants Armalis pievienojies Zviedrijas augstākās līgas vienībai Šellefteo AIK, vēsta klubs.

Rīgas "Dinamo" vārtsargs un modelis Mants Armalis uz mēles un ikdienā

Rīgas “Dinamo” tikko papildinājusi sastāvu ar Lietuvas hokeja labāko vārtsargu Mantu Armali, kurš izrādās ir ne tikai veiksmīgs uz ledus, ...

gallery icon
26

Līgums ar 25 gadus veco Armali noslēgts uz divām sezonām.

Lietuviešu vārtsargs pagājušajā nedēļā kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un varēja izskatīt piedāvājumus no citiem klubiem, taču Rīgas "Dinamo" bija tiesības izteikt tādu pat līguma piedāvājumu un paturēt spēlētāju savās rindās.

Armalis aizvadītajā sezonā bija "Dinamo" otrais vārtsargs aiz Jāņa Kalniņa. Viņš laukumā devās 12 mačos, kuros vidēji ielaida 2,50 ripas un atvairīja 91,1% metienu.

Pēc sezonas beigām Armalis palīdzēja Lietuvas izlasei izcīnīt uzvaru pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, līdz ar to dienvidu kaimiņi nākamgad spēlēs A grupā. Armalis vārtu sargāja visos piecos mačos un bija labākais turnīrs vārtsargs, vidēji ielaižot 1,79 ripas un atvairot 93,57% metienu.

Armalis "Dinamo" rindas papildināja pērn jūlijā, kad bija aizvadījis vienu sezonu Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda", 24 spēlēs vidēji ielaižot 3,06 ripas un atvairot 88,5% metienu.

Armalis hokejista gaitas uzsāka Zviedrijā, kur pirms došanās uz Ziemeļameriku divas sezonas pārstāvēja valsts spēcīgākās līgas komandu Stokholmas "Djurgardens".

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.