foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc dienesta romāna Girgensona pārstāvētajā "Sabres" komandā gaidāmas būtiskas izmaiņas
Zemgus Girgensons veselības problēmu dēļ šopavasar nepalīdzēs Latvijas izlasei pasaules čempionātā.
Hokejs
2018. gada 2. maijs, 15:06

Pēc dienesta romāna Girgensona pārstāvētajā "Sabres" komandā gaidāmas būtiskas izmaiņas

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" prezidents Rass Brendons negaidīti atstājis amatu, jo viņam bijis dienesta romāns ar kādu darbinieci, aģentūrai "Associated Press" apstiprinājušas divas personas, kam ir informācija par situāciju.

Brendons līdz šim bija ne tikai "Sabres", bet arī Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas Bufalo "Bills" prezidents, jo klubiem ir vieni īpašnieki.

Kluba prezidenta un darbinieces savstarpējās attiecības kļuvušas acīmredzamas "Sabres" braucienā 18.janvārī uz spēli Ņujorkā pret vietējo "Rangers". To apstiprinājušas personas, kas vēlējušās palikt anonīmas.

Pēc Brendona aiziešanas viņa pienākumus pildīs viena no "Sabres" un "Bills" īpašniecēm no Pegulu ģimenes Kima Pegula.

"Bills" klubā Brendons bija nostrādājis vairāk nekā 20 gadus, bet par tā prezidentu viņš kļuva 2013.gadā. Savukārt "Sabres" klubu Pegulu ģimene nopirka 2015.gadā, Brendonam tad arī kļūstot par tā prezidentu.

Girgensonu "Sabres" izvēlējās 2012.gada NHL draftā ar 14. kopējo numuru. Piecās sezonās šajā komandā latviešu uzbrucējs 348 spēlēs guvis 44 vārtus un izdarījis 57 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" šajā sezonā bija vājākā NHL komanda, bet pagājušajā nedēļā tā uzvarēja drafta loterijā, līdz ar to vasarā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā varēs izraudzīties ar pirmo numuru.