foto: Edijs Pālens/LETA
No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanai prasīs līdz 75 000 eiro
Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās pagājušā gada pasaules čempionātā Ķelnē.
Hokejs
2018. gada 13. aprīlis, 15:36

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanai prasīs līdz 75 000 eiro

LETA

Latvijas Nacionālā sporta padome šodien lēma Ministru kabinetam lūgt piešķirt līdzekļus līdz 75 000 eiro apmērā, lai segtu Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanas izmaksas.

Uzklausot informāciju par hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanu saistībā ar izlases dalību 2018.gada pasaules čempionātā hokejā, padome lēma aicināt Ministru kabinetu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 75 000 eiro pārskaitīšanai Latvijas Hokeja federācijai izlases spēlētāju faktisko apdrošināšanas izmaksu segšanai.

Tas nepieciešams, lai spēlētāji Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā varētu piedalīties izlases treniņprocesā, pārbaudes spēlēs un 2018.gada pasaules čempionātā hokejā.

Precīzs piešķiramo valsts budžeta līdzekļu apmērs nosakāms pēc apdrošināšanas polises saņemšanas no Latvijas Hokeja federācijas.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.