foto: REUTERS
Džokovičs šķiras no saviem treneriem, tostarp leģendārā Agasi
Novāks Džokovičs ar Andrē Agasi.
Citi sporta veidi
2018. gada 4. aprīlis, 21:06

Džokovičs šķiras no saviem treneriem, tostarp leģendārā Agasi

Jauns.lv/LETA

Titulētais serbu tenisists Novaks Džokovičs, kurš pēc elkoņa traumas joprojām nav atguvis sportisko formu, atteicies no sadarbības ar saviem treneriem Andrē Agasi un Radeka Štepāneka.

Džokoviču vairs netrenēs Agasi, bet trešdien viņš paziņoja, ka beidz sadarbību arī ar 39 gadus veco čehu Štepāneku, kurš serba komandā nostrādāja vien četrus mēnešus.

Agasi par Džokoviča treneri kļuva pērn maijā, bet Štepāneks serbam pievienojās decembrī, tikai pāris nedēļas pēc tam, kad bija oficiāli paziņojis par sportista karjeras beigšanu.

Džokovičs pērn sezonas otro pusi izlaida elkoņa traumas dēļ, nepiedaloties turnīros sešus mēnešus. Viņš atgriezās janvārī, zaudējot Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā, pēc tam piedzīvojot arī neveiksmes Indianvelsas un Maiami "Masters 1000" turnīru pirmajās cīņās, līdz ar to šobrīd serbam, kurš pasaules rangā ir noslīdējis uz 13.vietu, ir trīs zaudējumu sērija.

"Pēc Maiami turnīra Novaks un viņa treneris Štepāneks nolēma beigt sadarbību. Viņu privātās attiecības bija un joprojām ir lieliskas, un Novaks izbaudīja iespēju strādāt kopā ar savu draugu," teikts Džokoviča pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

Savukārt Agasi pirms pāris dienām paziņoja, ka viņš vēl Džokovičam veiksmi, tomēr pēdējā laikā viņu domas neesot saskanējušas.

"Ar labākajiem nodomiem centos palīdzēt Novakam, tomēr mēs pārāk bieži nonācām pie slēdziena, ka mūsu domas nesaskan," ESPN sacīja Agasi.

Pēc zaudējuma Maiami turnīra otrajā kārtā francūzim Benuā Pēram, Džokovičs norādīja, ka nav spējis parādīt to sniegumu, ko vēlas.

Serbs, kurš 12 reizes ir izcīnījis "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulus un ilgstoši bija ranga līderis, šobrīd atpūšas ar ģimeni, bet pēc tam sāks gatavoties māla sezonai.