foto: Ekrānuzņēmums
Liepiņš izcīna ceturto vietu Itālijā notiekošā velobrauciena posmā
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš.
Citi sporta veidi
2018. gada 24. marts, 20:14

Liepiņš izcīna ceturto vietu Itālijā notiekošā velobrauciena posmā

LETA

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālā kontinentālā līmeņa komandas "One Pro" sestdien izcīnīja ceturto vietu Itālijā notiekošā "Settimana Internazionale Coppi e Bartali" velobrauciena (UCI kat.2.1) trešajā posmā.

Šajā etapā riteņbraucējiem bija jāveic 171 kilometrs pa līdzenumu. Finiša spurtā uzvaru izrāva "Sky" vienības britu riteņbraucējs Kristofers Louless, bet uz goda pjedestāla kāpa arī divi itāļi Paolo Toto ("Sangemini - MG.Kvis") un Lorenco Rota ("Bardiani - CSF").

Tikmēr latviešu sprinteris Liepiņš finišēja ceturtais.

Lielā grupa ar 23 riteņbraucējiem distanci veica trīs stundās 47 minūtēs un 53 sekundēs, bet minūti un sešas sekundes vēlāk finišēja nedaudz lielāka grupa, kurā bija Māris Bogdanovičs ("Amore & Vita - Prodir"), otram Latvijas pārstāvim izcīnot 27.vietu.

Kopvērtējumā līderis pirms ceturtā posma ir "Sky" vienības itāļu riteņbraucējs Djego Rosa, kurš par septiņām sekundēm apsteidz "Trek - Segafredo" pārstāvošo nīderlandieti Bauki Molemu. Savukārt Liepiņš atpaliek 35 minūtes un 42 sekundes, ieņemot 138vietu, bet Bogdanovičs zaudē vēl vienu minūti un četras sekundes, atrodoties 143.vietā 159 dalībnieku konkurencē.

Liepiņš Lielbritānijas komandas "One Pro" rindas papildināja pērnā gada novembrī. Iepriekšējo sezonu viņš sāka "Rietumu Banka-Rīga" komandā, bet no augusta karjeru kā stažieris turpināja "Delko Marseille Provence KTM" rindās. Lai gan Liepiņš uzrādīja atzīstamus rezultātus, Francijas vienība ar viņu neturpināja sadarbību.

Savukārt Bogdanovičam šī ir pirmā pieredze kādā ārzemju komandā. Pirms tam viņš startēja Latvijas vienībā "Rietumu Banka - Rīga".

Tikmēr Gatis Smukulis no Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" sestdien ieņēma 79.vietu vienas dienas velobraucienā "Classic Loire Atlantique" (UCI kat.1.1).

Uzvaru sacensībās izcīnīja "BHS - Almeborg-Bornholm" dāņu riteņbraucējs Rasmuss Kvāde, kurš 182,8 kilometrus veica četrās stundās 20 minūtēs un 47 sekundēs.

Savukārt Smukulis viņam zaudēja sešas minūtes un 38 sekundes, latvietim ierindojoties 79.pozīcijā.

Smukulis "Delko Marseille Provence KTM" komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš palika bez skaļiem panākumiem, sezonas otrajā pusē cīnoties ar traumas sekām.