Daiļslidotājs Vasiļjevs ar personisko rekordu pasaules čempionātā pēc īsās programmas ieņem desmito vietu
Līdz šim Vasiļjeva labākais rezultāts īsajā programmā bija 78,78 punkti, ko viņam izdevās sasniegt marta vidū Ungārijā notikušajā pasaules čempionātā junioriem.
Citi sporta veidi
2016. gada 31. marts, 13:52

Daiļslidotājs Vasiļjevs ar personisko rekordu pasaules čempionātā pēc īsās programmas ieņem desmito vietu

Jauns.lv

Latvijas daiļslidošanas jaunais talants Deniss Vasiļjevs trešdien ar personisko rekordu pasaules čempionātā ASV ieņem desmito vietu pēc īsās programmas izpildīšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vasiļjevs, debitējot pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē, īsajā programmā nopelnīja 81,07 punktus, kas viņam ļāva noslēgts labāko desmitnieku un tikt pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Līdz šim Vasiļjeva labākais rezultāts īsajā programmā bija 78,78 punkti, ko viņam izdevās sasniegt marta vidū Ungārijā notikušajā pasaules čempionātā junioriem.

Līderis pēc trešdienas sacensībām ir 2014.gada olimpiskais čempions Juzuru Hanju no Japānas, kurš nodemonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu un nopelnīja 110,56 punktus, tikai nedaudz atpaliekot no personiskā rekorda. Hanju ir arī 2014.gada pasaules čempions, bet pērn viņš palika otrais.

Otro vietu ieņem pērnā gada pasaules čempions un četrkārtējais Eiropas čempions Havjērs Fernandess ar 98,52 punktiem, bet trešais ir trīskārtējais pasaules čempions un olimpiskais vicečempions Patriks Čans no Kanādas, kura sniegumu tiesneši novērtēja ar 94,84 punktiem. Čans pēdējo reizi pasaules čempionātā uzvarēja 2013.gadā.

Īso programmu vīriešiem veica 30 daiļslidotāji, bet izvēles programmai, kuru sportisti izpildīs piektdien, kad noskaidrosies arī medaļu ieguvēji, kvalificējās 24 labākie.

Jau ziņots, ka šosezon Vasiļjevs Eiropas čempionātā, kas notika Slovākijā, ieņēma 12. vietu, bet pasaules junioru čempionātā viņš palika astotais.

Kā vēstīts, sacensības trešdien aizvadīja arī Latvijas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuri palika pirmspēdējā 29.vietā.

Jakušina un Ņevskis par īsās dejas izpildīšanu nopelnīja 40,80 punktus, kas bija otrs sliktākais rādītājs 30 duetu konkurencē. Latvijas daiļslidotāji apsteidza tikai duetu no Kazahstānas.

Izvēles dejai kvalificējās 20 labākie dueti, līdz ar to Latvijas deju pārim pasaules čempionāts ir jau noslēdzies.

Līderi pēc īsās programmas ir pērnā gada pasaules čempioni Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons no Francijas, kuri par savu uzstāšanos saņēma 76,29 punktus, savukārt otro un trešo vietu ieņem mājinieki - Meia Šibuteni un Alekss Šibuteni tika pie 74,70 punktiem, bet Medisone Čoka un Evans Beitss nopelnīja 72,46 punktus.

Jakušina un Ņevskis no sava personiskā rekorda īsajā dejā, kuru sasniedza šī gada Eiropas čempionātā, atpalika par gandrīz deviņiem punktiem. Bratislavā notikušajās sacensībās Latvijas deju pāris ieņēma 22.vietu.

Izvēles deju daiļslidotāji veiks ceturtdien.

Ceturtdien sacensības sāks arī dāmas, savu īso programmu atrādot arī Latvijas perspektīvajai sportistei Angelīna Kučvaļskai, kura pērn pasaules čempionātā palika 16.vietā. Šosezon Kučvaļska Eiropas čempionātā negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu, bet pasaules čempionātā junioriem viņa palika septītā.

Pasaules čempionāts Bostonā noslēgsies sestdien, kad kļūs zināmi medaļu ieguvēji pāru slidojumus un dāmu sacensībās.

 

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA