Daiļslidotāja Kučvaļska krīt, bet kvalificējas pasaules čempionāta izvēles programmai. FOTO. VIDEO
Kučvaļska īsajā programmā par savu priekšnesumu saņēma 54,78 punktus, kas viņu ierindoja 18.vietā.
Citi sporta veidi
2016. gada 1. aprīlis, 12:10

Daiļslidotāja Kučvaļska krīt, bet kvalificējas pasaules čempionāta izvēles programmai. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Piedzīvojot kritienu īsajā programmā, Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska ceturtdien tik un tā spēja kvalificēties Bostonā notiekošā pasaules čempionāta izvēles programmai.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska īsajā programmā par savu priekšnesumu saņēma 54,78 punktus, kas viņu ierindoja 18.vietā.

Kopumā īsajā programmā piedalījās 38 daiļslidotājas, bet Kučvaļska demonstrēja atzīstamu sniegumu, taču piedzīvoja kritienu un ietriecās bortā.

Sestdien gaidāmajai izvēles programmai kvalificējās 24 labākās daiļslidotājas.

Tikmēr īsajā programmā visvairāk punktus ieguva amerikāniete Greisija Golda, kura tika pie 76,43 punktiem, bet viņai seko krieviete Anna Pogorilaja (73,98 punkti), kamēr trešā ar 73,76 punktiem ir cita krieviete Jevgēņija Medvedeva.

Kučvaļska pērn pasaules čempionātā bija 16.vietā. Šosezon viņa Eiropas čempionātā negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu, bet pasaules čempionātā junioriem viņa palika septītā.

Angelīnas Kučvaļskas īsā programma - video:

Savukārt ceturtdien tika sadalītas zelta godalgas dejās uz ledus, kur par pasaules čempioniem kļuva Francijas pāris Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons, kuri abu programmu summā iekrāja 118,17 punktus.

Līdz ar to Francijas duets nosargājis pirms gada iegūto pasaules čempionu kroni.

Tikmēr sudrabu ceturtdien ieguva amerikāņi Meia un Alekss Šibuteni (113,73 punkti), kuriem sekoja tautieši Medisone Čoka un Evans Beitss (113,31 punkti).

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāju duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis šajā disciplīnā izvēles programmai nekvalificējās, īsajā programmā trešdien paliekot pirmspēdējā 29.pozīcijā.

Latvijas daiļslidošanas jaunais talants Deniss Vasiļjevs trešdien īsajā programmā ar jaunu personisko rekordu (81,07 punkti) bija desmitais, bet izvēles programma notiks piektdien.

Pasaules čempionāts Bostonā noslēgsies sestdien, kad kļūs zināmi medaļu ieguvēji pāru slidojumus un dāmu sacensībās.

 

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA